Блог

Бала Віталій: «Нечистий четвер»

Зеленський відповідальний за все

0

comments3617

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Сутність влади пізнається за конкретними діями, а не за правильними заявами

Пропоную сьогодні почати розмову про соціологічне опитування, оприлюднене 11 вересня, яке вже жваво обговорюють і будуть ще продовжувати обговорювати, на мою думку.

Мова йде про соціологічне опитування проведене Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у липні (3-17 липня) 2023 року.

Опитування проводили методом face-to-face в усіх регіонах України, крім Криму, Донецької, Луганської, Херсонської та частинах тимчасово окупованих Запорізької та Харківської областей. Було опитано 2011 респондентів.

Звичайно, що всі звернули особливу увагу на 78% опитаних, які вважають президента Володимира Зеленського відповідальним за корупцію в уряді та військових адміністраціях.

Хоча, я б також таку саму увагу звернув на опитування, проведене Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва та соціологічною службою Центру Разумкова у серпні(9-15 серпня) 2023 року.

У цьому опитуванні також є дуже цікава цифра у 52,5%, яка засвідчує, що критикувати владу за корупцію можна і це не зменшує довіру зарубіжних партнерів.

Ці дві цифри, промовисто засвідчують деякі тенденції в Україні.

По-перше, чинна влада вже майже стовідсотково уособлюється з президентом Володимиром Зеленським. І найбільша «заслуга» у цьому належить єдиному телемарафону, на якому день у день, протягом всіх цих місяців, показували і говорили, що самий головний у всьому, навіть у веденні війни, Володимир Зеленський і він все вирішує.

Тепер потрібно нести за все відповідальність і вже на когось «спихнути», тіпа «бояри погані, а царь добрий», не вийде.

І по-друге, більшості громадян вже остогидла і набридла така інформаційна політика вихваляння влади за все та ігнорування її відповідальності за реальну ситуацію у країні, зокрема і у питанні корупції, яка просто «розквітала» при президенту Зеленському. І особливо вражаючого розмаху набула з моменту широкомасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року.

Про третє , четверте і п’яте, дивіться на моєму ютуб каналі.

А якщо виникне бажання та буде натхнення  поставити вподобайку, прокоментувати відео та підписатись на канал, я буду вдячний за підтримку.

Посилання у першому коментарі.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!