Блог

Бала Віталій: «П’ятничні роздуми»

Ревізор Блінкен. Що не так?

0

comments2847

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



«П’ятничні роздуми»
До вашої уваги пропоную подумати над наступним питанням.
Про приїзд держсекретаря США Ентоні Блінкена.
Цей візит назвали раптовим, несподіваним, бо про нього публічно почали говорити напередодні, але стовідсоткової впевненості навіть тоді не було, сто відсотків про приїзд знали в офісі президента та Міністерстві закордонних справ.
То чому так несподівано для всіх інших приїхав Ентоні Блінкен, формально третя людина в американській владній ієрархії?
У нього мало справ і нема чим зайнятись? Не думаю, проблем у світі хватає і роботи у Блінкена також.
Отже, яка ж причина цього візиту, спробую написати своє бачення і думки.
По-перше. 
Як я вже писав, коли все добре, то сенсу так несподівано без попереднього оголошення про візит і плани, не приїжджають такі гості.
По-друге.
Пояснення, яке я вже почув і прочитав, що питання України є у порядку денному внутрішньої політики США, а там фактично вже не просто розмовляють про президентські вибори, але й почали підготовчу кампанію, частково можна припустити. Але, що ж таке важливе для виборчої кампанії демократів саме зараз потрібно вирішувати у Києві?
По-третє.
Президент США 10 серпня запросив у Конгресу 40 млрд.дол. екстреного фінансування, де 24 млрд. доларів передбачені для України. Те саме питання, а як цей візит допоможе у виділенні цих 40 млрд. дол.? 
Хоча у CNN коментуючи візит американського секретаря саме так і пояснили, що це вже третій візит Ентоні Блінкена в Україну з моменту широкомасштабного вторгнення і цей його приїзд для того, щоб подвоїти підтримку США у контрнаступі України та підтвердити аргументацію США, що потрібно виділити ще мільярди доларів, щоб допомогти Україні перемогти. Можливо так і є, що адміністрація Байдена на це сподівається.
По-четверте.
На минулих вихідних радник президента США Джейк Салліван зустрівся з українськими керівниками антикорупційних органів. Нагадаю, що за ідеєю Володимира Зеленського прирівняти корупцію до державної зради і фактично передати корупційні справи у СБУ, ці антикорупційні органи: НАБУ(Національне антикорупційне бюро України), САП(Спеціалізована антикорупційна прокуратура)та ВАС(Вищий антикорупційний суд) піймають облизня, тобто будуть відсторонені від боротьби з корупцією заради якої вони і створювались при всілякому сприянні США. То українська корупція вже становить загрозу для національних інтересів США?
І, по-п’яте.
Така яскраво показова публічна безпосередність Ентоні Блінкена, як похід у Макдональдс з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, можливо має за мету приховати ті неприємності, які привіз з собою держсекретар США. І можливо розмова Дмитра Кулеби про його студентське похмілля у Макдональдсі була результатом поганої гри у те, що все у нас чудово.
Ці роздуми і трохи більше, можна подивитись на моєму ютуб каналі.
А якщо виникне бажання та буде натхнення поставити вподобайку, прокоментувати відео та підписатись, я буду вдячний за підтримку.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!