Блог

Valerii Klochok: Паралелі

Американський бестселер Майкала Вулффа «Вогонь і лють» через три роки поспіль може видатися вже протухлим та неактуальним, що на мій погляд не є таким у нас. Там, в Штатах, він, можливо, протухлий, заюзаний. Бо там Трамп вже не президент.

0

comments9052

Valerii Klochok

Політична та економічна аналітика

Політичний та економічний експерт Growford Institute, магістр державного управління, приватний підприємець. Народився на Черкащині, де впродовж десяти років займався педагогічною діяльністю, в тому числі обіймав керівні посади в закладах освіти та органах виконавчої влади. Є радником митної служби 3-го рангу. У 2005 році здобув ступінь магістра державного управління у Київському національному економічному університеті. З 2004 року консультант з економічних та політичних питань депутатської фракції у Верховній Раді України, помічника-консультанта народного депутата.


Але в Україні книга і до нині актуальна (хоча мені видалася дуже нудною для прочитання з огляду на специфіку деталізації в ній внутрішньокулуарних інтриг в Білому домі). І, як на мене, книга є дзеркальним відображенням того, що відбувається в Україні нині.

 

Ось три короткі цитати аби зрозуміти, про що цей опус і хто такий Трамп

 

  1. 1. Практично всі професіонали, яким доводилося працювати з Трампом, стикалися з гіркою дійсністю – Трамп, по-суті, не знав практично нічого. Не було такої теми, за винятком, можливо, будівельних конструкцій, на якій він більш-менш розумівся. Він намагався розібратися в усьому по ходу справи.
  • 2. Він якось переміг на президентських виборах, проте його мозок геть не спроможний виконувати базові функції та завдання, що їх вимагає нова посада.
  •  
  • 3. Деякі вважають його дислексиком – бо його здатність до сприйняття й розуміння інформації вочевидь обмежена. Інші дійшли висновку, що він не читав, тому що це просто не було йому потрібно, і бо це, насправді, була одна з його ключових рис, як популіста. Він був не «неписемним», а «постписемним» - типовим продуктом епохи телебачення.

 

Та ще паралель…



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!