Блог

Бала Віталій: Про українську мову

Українська мова, як мова міжнаціонального спілкування в Україні

0

comments11850

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




З великим здивуванням побачив деякі пости у ФБ російськомовних українців, які заявляють, що їх "ущемляють" називають не патріотами і т.д. і т.п.

Не розумію для чого взагалі писати такі пости саме зараз під час війни і надавати рашистським пропагандистам матеріал для виправдання їхньої агресія на захист російськомовного населення в Україні.

Тим паче, що насправді ніякого "ущемленія" не було і не має зараз.

А патріотизм вплутувати у питання мови не потрібно, так це точно, бо тут питання не патріотизму а самоідентифікації українського народу у світі, особливо з таким рашистським сусідом.

На мою думку, ніхто не може і не має права в Україні вимагати в іншого не розмовляти його рідною мовою. А у нас в Україні не тільки російська мова є рідною для громадян України, таких мов десятки.

Тому, саме українська мова повинна замість російської, як це було за часів царської росії та СРСР, стати мовою міжнаціонального спілкування громадян України. Це, по-перше.

По-друге, на мою думку, у публічний сфері також повинна звучати тільки українська мова, щоб всі українські громадяни, які мають рідну мову не українську, розуміли про що йде мова.

І по-третє, перебуваючи за кордоном, бажано, щоб українські громадяни розмовляли українською мовою між собою у публічних закладах, щоб ідентіфикувати себе українцями і їх не сприймали, у першу чергу, за рашистів.

Але до цього потрібно йти виважено, без примусу і все буде Україна.

Слава Україні!



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!