Блог

Бала Віталій: Про законопроект №5600

Коаліції монобільшості реально вже нема.

0

comments3856

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Чинна влада точно буде видавати це голосування, як успіх офісу президента. Дійсно виглядає ніби так і є, адже його підтримали 255 депутатів, але з фракції "Слуга народу" проголосувало тільки 210 депутатів з 232 присутніх, а це ще раз показує, що монобільшості вже не існує. Натомість має неформальну коаліцію "Слуг народу" з групами "Довіра" і "За майбутнє". Але з групами формально не можна створювати коаліцію.Тому треба тільки дочекатись, якщо депутати почнуть виходити з фракції "Слуга народу, як сьогодні це публічно зробив Роман Соха, коли вже не тільки реально, але й формально буде зафіксовано розвал коаліції.

Дочасні вибори, які так не хоче Зеленський можуть настати швидше, ніж уявляють собі в офісі президента.

То ж, назвати сьогоднішнє голосування великим успіхом, можна тільки сьогодні, а чи буде і завтра це перемогою для офісу президента, бо відповідь Рината Ахметова не забариться, та й олігархічні групи не є вірними союзниками, а середній і малий бізнес точно не буде у захваті від цього законопроекту.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!