Блог

Вадим Трюхан: "Путін - вбивця", - це вирок з вуст Байдена.

Вчора, як грім серед ясного неба прозвучали давно всім притомним людям відомі слова. "Путін - вбивця", - скзав 45-й Президент США Джозеф Байден. І ніхто б і не звернув увагу на них. Якби це сказав хтось інший. Але сказав той, хто нарешті мав це сказати. І без наслідків цей, далеко не буденний, епізод не залишиться.

0

comments3231

Вадим Трюхан

юрист-міжнародник

Голова правління громадської організації «Європейський Рух України» та юридичної фірми "ЮМАС". Дипломат, юрист-міжнародник, магістр державного управління, експерт з європейської інтеграції, національної безпеки, міжнародного публічного та європейського права. Працював на різних посадах в МЗС України, - від аташе Договірно-правового управління до заступника директора департаменту ЄС і Посла з особливих доручень. Був директором Координаційного бюро європейської та євроатлантичної інтеграції в Секретаріаті КМУ. Працював а Адміністрації Президента України, а також за кордоном, зокрема в місії ОБСЄ у Хорватії та в місії Ради Європи зі спостереження за виборами в Косово. 


Путін відреагував миттєво. Не особисто звичайно. Через прес-секретарку його карманного МЗСу Захарову. 

 

Росія відкликала свого Посла у Вашингтоні Яковлєва на консультації. Причому пояснення Марії Захарової причин такого кроку виглядають як виправдання нашкодившої дитини в пісочниці. Мовляв для Росії головне “визначити якими можуть бути шляхи виправлення російсько-американських відносин, які знаходяться в тяжкому стані, бо заведені Вашингтоном в останні роки в глухий кут”. 

 

Тобто знову в Москві намагаються перекласти з "хворої голови на здорову". Та і нічого дивного. Там давно вже біле стало чорним, а чорне білим. Брехня стала звичною річчю для переважної більшості як представників так званих політичних еліт, так і всього населення. Навіть колишні ліберали вже не насмілюються речі незивти своїми іменами. І поки при владі той, хто керує Росією вже понад 20 років, змін не буде.

 

Відреагував і російський рубль, миттєво втративши в ціні по відношенню до долара і євро. 

 

То що ж чекати від рішучої заяви американського Президента і нервової реакції Кремля на неї?

 

На мою думку, як мінімум, трьох речей:

 

Перше. Холодна війна 2.0, про яку не говорив лиш лінивий протягом останніх 7-ми років, з початку окупації Росією Криму і Севастополю, відтепер стала реальністю. Вона почалася вчора, 17 березня 2021 року з відповіді Президента США Байдена журналісту ABC News. При цьому шанси на те, що з холодної вона переросте у форму гарячої вища в рази, ніж було під час оригінальної. Чому? Відповідь очевидна. Яким би не був СРСР, після Сталіна ним керували все таки більш-менш притомні люди. Зараз же нинішньою РФ керують кровожерливі маньяки, які готові навіть увесь світ відправити а ад, якщо не буде бутафорської “величі” Росії, як колись публічно заявив Путін.

 

Друге. Від учора людська цивілізація  остаточно поділилася на дві частини, - Добра і Зла. Світ Добра очолює США. Світ Зла - Путінська Росія. Пробігти між крапельками не вдасться нікому. Слід кожному визначатися на чиїй він стороні. Ніякі “Спутніки V”, концерти, спортивні змагання тощо у виконанні Путінської Росії не перекреслюють головного. Нинішня Російська держава - це держава терорист, а її Президент - маньяк і вбивця. Відтак, слід припиняти будь-яке співробітництво з нею.  Аж до зміни там влади, обрання на демократичних виборах нових керівників, і повороту на 180% її політики, включно з виводом російських військ і найманців з України, Молдови, Грузії тощо. 

 

Третє. В США слів на вітер не кидають. Сказавши “А”, буде сказано й “Б”, “В” і так далі. Тому нові санкції проти Росії не за горами, "Північному потоку 2" гаплик, а перебування Путіна у кремлівському кріслі добігає до свого безславного кінця.

 

А як же все це “вдарить” по Україні?

 

Скептики вже кричать караул, стверджуючи, що Путін вже завтра нападе, розбомбить Київ і Львів, помстившись таким чином Байдену. Гіпотетично, таке може бути, адже рішення маньяків часто густо алогічні. Відтак до відсічі слід бути готовими на всі 100%! 

 

Проте, з практичної точки зору, такий сценарій виглядає малоймовірним. Адже Путін звик бити з-під тишка, в темноті, як прийнято в пітерських підворотнях, які викували його характер. В лоб він полізти не здатен. Інакше не залишилась би та ж Туреччина непокараною за те, що збила російський винищувач у 2017-му чи фактично поставила на коліна союзну Росію Вірменію на Кавказі нещодавно.

 

Так що підстав для алармістських заяв не має. Принаймні станом на зараз. Тримаймо порох сухим, але готуймося зі всіх сил до загострення між силами Добра і Зла, яке буде наростати з кожним днем перебування Владіміра Путіна при владі в Кремлі.

 

Давно відомо, що поранений звір небезпечний в рази за здорового. І вчора Байден тяжко поранив одного кровожерливого звіра.

 

 

 

 


 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!