Блог

Сергій Курдюков: Що заважає українському бізнесу

Здавалося би для нашого бізнесмена сповна можливостей для виробництва в Україні продукції, яку імпортуємо. А ми імпортуємо не більше не менше 50% всієї продукції, що споживаємо.

3

comments2881

Сергій Курдюков

Громадський діяч

Сергій Курдюков - лідер політичного руху "ІНШІ"

А ми імпортуємо не більше не менше 50% всієї продукції, що споживаємо. Здавалося у нашого бізнеса чимала переваг вигравати конкуренцію у імпортної продукції, бо ця продукція виробляється в країнах де зарплати вище, податки вище, вартість життя вище, а тому всі витрати вище, на додаток вартість доставки з цих країн робить все, щоб наш бізнесмен мав перевагу та виробляв цю продукцію дома дешевше, створював додаткові робочі місця дома та збільшував попит на працівників, а з ним зростав зарплати в Україні. Саме це потрібно нам українцям! Це головне! Чим більше в Україні виробляється продукції, що ми споживаємо, чим якісніша та технологічна ця продукція, тим більше запит на працівників та їх кваліфікацію в Країні, тим вище наші зарплати. Але ні, цього не має. Чому? Що цьому заважає?

Найголовніша причина – відсутність грошей. Щоб розпочати бізнес потрібні гроші. Щоб підприємству збільшити своє виробництво – потрібні гроші. Де взяти ці гроші? Кредити? Але сьогоднішні можливості банків в Україні – це те що ми маємо зараз, а ми можемо виробляти тільки 50% всього, що споживаємо! Ситуація могла дещо покращитися, якби гроші, які “під подушкою”, у валюті повернулися в банки. Але цього все одно замало. Навіть за сміливими розрахунками поза межами банків зберігається не більше 50 млрд.$. Цих грошей так само замало. Щоб нам наздогнати кращі країни світу, нам потрібні вкладення таких грошей щороку і тільки так ми будемо швидко та помітно зростати. Нашій економіці потрібні приплив таких грошей і тоді бізнес отримає потрібні ресурси по вигідній ціні. Наша валюта не буде мати загроз, як вона має сьогодні, коли 50% своїх доходів нам потрібно спрямовувати на купівлю валюти для імпорту, а Держава тільки погіршуватиме цей хиткий баланс “друком” додаткової гривні для своїх витрат, що непідкріплене збільшенням виробництва, а тому бачимо постійну інфляцією та бажання люде уберегтися від неї за купівлею валюти, а тому 50% власного виробництва проти 50% імпорту за такою бездарною політикою Держави перетворюється в перемогу валюти, бо українці свої збереження, відстрочення своїх покупок роблять у валюті, а не несуть гроші в банки, щоб вони працювали на економіку на створення додаткових робочих місць. 

За зовнішніми інвестиціями в Україну, наш бізнес отримає потрібні ресурси для розширення свого виробництва та заміщення імпорту. Українська валюта стане стійкою та не втрачатиме своєї вартості. Українці перестануть тримати свої збереження та відстрочені покупки у валюті та понесуть гроші в банки, які будуть спрямовуватися в кредити, вартість яких так само зменшиться, бо збільшиться пропозиція грошей та гривня буде стабільною, не потрібно закладати інфляційні очікування. До нас прийдуть закордонні банки, які кредитуватимуть нашу економіку. Ми отримаємо потрібний ресурс, якого недостатньо сьогодні. 

Задача нашої політично сили «ІНШІ» була розробити рішення, за якими Україна стане найкращою країною для інвестицій. Ми розробили ці рішення, за якими Україна стане черговим економічним «дивом». Ми готові очолити Владу та реалізувати ці рішення. Ми це зробили для Вас, нам потрібне Ваша фінансова та громадська підтримка, бо це наша робота, яка повинна оплачуватися. Ми управлінці із рішеннями, які працюють на Ваш успіх, а Ви наші роботодавці. Це відверто та чесно! Ми готові зробити Ваш успіх, а Ви готові допомогти нам не думати за те, як нам утримувати свою родину та як ще довго нашим родинам терпіти наше волонтерство?   



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!