Блог

Бала Віталій: «Середа – не біда»

Найкращий і найкоротший шлях до Перемоги

0

comments3768

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Не варто шукати біди, бо можна знайти

Сьогодні, на мою думку, варто згадати про результати соціологічного дослідження КМІС щодо зростання кількості серед опитаних, які готові до територіальних поступок задля досягнення миру та збереження незалежності України.

Так, згідно даних опитування КМІС, у травні 2023 року за такий варіант досягнення миру було 10%, а у жовтні 2023 року вже 14%.

Насправді, на мою думку зростання незначне, якщо врахувати, що статистична похибка може бути приблизно 2-2,5%. І це – не біда.

Але, тенденція на жаль присутня. А це вже може стати бідою.

Напевно таке зростання кількості українців готових до територіальних поступок, є результатом тривалого продовження війни, жертв серед захисників, захисниць та мирного населення, а також так званою втомою від війни.

При тому, що «втомилися» від війни, на мою думку ті, кого можна віднести до групи, як її називаю, група «спостерігачів і чекунів» завершення війни, які, як правило, жодним чином не допомагають ЗСУ та живуть у регіонах, де війна практично відсутня у їхньому повсякденному житті. Вони спокійно святкують, розважаються і виступають такими ніби позитивними, а війна, то негативне. І на жаль, таких багато, серед молоді.

Також, на мою думку, тенденція зростання людей готових на територіальні поступки, щоб був мир, є результатом хибної і провальної інформаційної політики в Україні.

На мою думку, головне завдання інформаційної політики, під час війни, полягає в об’єднанні всіх та мотивації всіх боронити свою країну.

У нас, на жаль, все не так. Якщо на початку широкомасштабного вторгнення, українці у перші місяці були всі6 як одне ціле, бо війна торкнулась практично всіх регіонів України, але згодом, коли бойові дії були фактично перенесені на східні та південно-східні регіони України, ситуація почала змінюватись на гірше.

І значну негативну роль у такій зміні відіграла непродумана інформаційна політика влади та її рішення та дії.

На мою думку, потрібно негайно завершувати таку «діяльність» влади та почати робити реальні кроки для наближення Перемоги України та встановлення миру без- територіальних поступок, як вважає вже 14% опитаних, згідно соціологічного опитування КМІС.

Перше. Потрібно об’єднатись всім політикам і створити національний єдиний уряд, завершивши існування нездатного і недієвого «зеленого» уряду».

Друге. Потрібно прийняти закон «Про оголошення стану війни» і унеможливити втручання у військові справи та загалом у питання оборонної політики цивільних, які не мають ні знань, ні досвіду у цих питаннях.

Третє. Насправді також дуже важливе. Необхідно вже реально притягувати корупціонерів до відповідальності і завершувати з мародерством(корупцією) на найвищому владному рівні.

Продовження дивіться на моєму ютуб каналі. А якщо виникне бажання та буде натхнення  поставити вподобайку, прокоментувати відео та підписатись на канал, я буду вдячний за підтримку. 

Посилання у першому коментарі



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!