Блог

Lisnyj Oleh: Судді КСУ продовжують "покривати" Тупицького?

Або чому судді "грають з вогнем"

0

comments5898

Lisnyj Oleh

Політичний аналітик

Віцепрезидент АЦ "Політика"

Приблизно в цей час торік у ЗМІ та соціальних мережах активно обговорювались записи розмови голови Конституційного суду України Олександра Тупицького, які вказували на причетність останнього до суддівського шахрайства, а також  його подальша доля.

 

Тоді здавалося, що от-от судді Конституційного суду самі звільнять О.Тупицького за порушення етики судді КСУ. Таке право їм дає закон про Конституційний суд. Але судді, керуючись «корпоративною солідарністю», не пішли на цей крок, а продовжили «покривали» свого колегу.

 

Така поведінка всередині КСУ викликала нерозуміння  як в суспільстві, так і у наших західних партнерів. Хто-хто, а вони прекрасно розуміють – кому і навіщо потрібен Тупицький у складі Конституційного суду, хто і навіщо може забезпечувати неформальну домовленість всередині зазначеного суду, щоб зберігати шанс на повернення в суд цієї особи.

 

Тому не дивно, що на початку грудня цього року Уряд США запровадив санкції проти Тупицького. Підставою для запровадження санкцій  були названі «значні корупційні діяння, які включають отримання грошового хабаря під час роботи в українській судовій системі». Проте деякі судді Конституційного суду і після цього продовжують підтримувати Тупицького. Невже вони також хочуть отримати рішення США про санкції?!!!



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!