Блог

Віталій Бала: Тріумфальна п'ятірка

Яка мета кадрової "зачистки" Володимира Зеленського?

0

comments5865

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

                                                       Тріумфальна п’ятірка

             (Про політиків, які мають найбільшу підтримку у президентському рейтингу)

Отже, на що, на які заяви, дії цих політиків на цьому тижні, я звернув увагу.

На цьому тижні  оприлюднено  соціологічне опитування соціологічної групи Рейтинг, яке було проведено 23-25 липня з опитуванням 2500 респондентів методом телефонного інтерв’ю з використанням комп’ютера. На першому місці без змін, за Володимира Зеленського готові проголосувати 27,7% респондентів серед тих, хто буде голосувати і визначився. На другому місці Петро Порошенко з 13,4%, далі йдуть Юлія Тимошенко – 11,4%, Юрій Бойко – 10,1% та Ігор Смєшко -7,8%.

Володимир Зеленський 

Володимир Зеленський на цьому тижні займався кадровою політикою. Він звільняв з посад  і призначав на посади високопосадовців у СБУ, ЗСУ та ООС. Також, нарешті, через два роки було призначено главу місії України при НАТО. Кадрова політика Зеленського не підлягає логічному поясненню з точки зору ефективності та результативності. Тому, читаючи версії цих кадрових ротацій, стає сумно і смішно водночас. На мою думку, Зеленський робить ці всі ротації керуючись страхом за своє майбутнє і не тільки політичне. Навіть засідання РНБО України провів на Донбасі, хоча спікер Верховної Ради і не був присутнім. У будь якому випадку Володимир Зеленський продовжує імітацію активної роботи, хоча протягом останніх майже десяти днів його не видно було на публіці. Можливо, що і не він приймає ці кадрові рішення, а просто ставить підпис під указами, які йому вже підготували. І йому вже «не малюють» 30% за соціологічними опитуваннями.

Петро Порошенко

Петро Порошенко на цьому тижні мав можливість звернутись до українців з нагоди 1033-ої річниці Хрещення Руси-України, нагадати про свою роль в отриманні Томосу про автокефалію Православної Церкви України. Хоча за інформацією, звернення було записано заздалегідь, а сам Порошенко у ці дні відпочивав на яхті у Хорватії. Також на цьому тижні, за результатами соціологічного опитування групи Рейтинг, Порошенко очолив президентський антирейтинг, за нього не проголосували б за жодних обставин 46% респондентів.

Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко за результатами соціологічного опитування на другому місці після Зеленського за рейтингом довіри з 31%. Хоча у неї друге місце і за рейтингом недовіри. Тому питання землі, а також питання тарифу на газ, які є дуже чутливими для українців, вже почали давати результати у збільшенні підтримки Тимошенко і партії. Тимошенко навіть звернулась до РНБО з вимогою зменшити тариф на газ у тричі, після активної критики влади, після чого прийняли рішення  поки що не збільшувати тариф на електроенергію з 1 серпня. У будь-якому випадку Юлія Тимошенко поки що виконує свою обіцянку не йти на канікули і активно працювати на відміну від інших учасників «Тріумфальної п’ятірки».

                

Юрій Бойко

Юрій Бойко продовжує критикувати владу, особливо у питанні стосовно Донбасу, звинувачуючи її у відсутності політичної волі для припинення війни на Донбасі. Щоправда він називає війну конфліктом і пропонує рішення, які багато у чому співпадають з російською позицією. Привітав Юрій Бойко і українців з Хрещенням Русі і брав  участь у хресній ході та молебні на Володимирській гірці в Києві російської православної церкви в Україні, яку чомусь і досі називають УПЦ(українська православна церква), хоча вона підпорядкована Москві.

 

Смєшко Ігор 

Ігор Смєшко продовжує посідати п’яте місце у президентському рейтингу, хоча його партія «Сила і честь» вже не долає 5% на парламентських виборах. Це досить дивно, адже Смєшко позиціонується радше, як фаховий експерт з питань безпеки в українських ЗМІ, аніж політичний діяч.

На цьому тижня «Тріумфальна п’ятірка» виглядає наступним чином:

  1. Юлія Тимошенко
  2. Юрій Бойко
  3. Володимир Зеленський
  4. Петро Порошенко
  5. Ігор Смєшко


comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!