Блог

Бала Віталій: «Вівторок – подумай разів сорок»

Коломойський. Що це було і що буде?

0

comments3117

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Один із найпотужніших олігархів країни Ігор Коломойський перебуває за ґратами. Водночас міністр оборони Олексій Резніков йде у відставку через корупційні справи. Київська влада вирішила підмести перед своїми дверима? Українська преса налаштована скептично.

От такі заголовки матеріалів про Україну були у понеділок у західних ЗМІ.

І дійсно, поки що скептицизм стосовно справи Ігоря Коломойського присутній у більшості людей, які коментували рішення Шевченківського району суду 2 вересня щодо тримання під вартою на 60 діб або можливість внесення  заставу у майже 510 млн. гривень.

Коломойський відмовився вносити заставу і його адвокати планують подати апеляцію.

Про що може свідчити відмова олігарха платити застава, яка складає приблизно 12,7 млн.євро, які у нього є?

Він не хоче бути на волі?

Чи він сподівається виграти апеляцію, бо така є домовленість?

Взагалі ця ситуація може  продемонструвати чи президент Володимир Зеленський прийняв рішення про реальну боротьбу з корупцією чи це «спектакль» для зовнішніх та внутрішніх глядачів. Адже, процес може тягнутися довго, роки, а там, хто знає, що буде, можливо навіть і закриття справи з різних причин. Бо мало хто сьогодні вірить в обвинувальне рішення суду. І у першу чергу тому, що суди у нас нереформовані, а у другу, тому що є великі сумніви у наявності політичної волі боротися з олігархами.

Ігор Коломойський, не один олігарх в Україні, навіть, якщо інші формально за законом про олігархів і не підпадають під таке визначення.

А скелетів у їхніх шафах достатньо для того, щоб опинитись на тому місці, де зараз Коломойський.

Є думка, що це младоолігархи, які стали такими за каденції Володимира Зеленського «розчищають» місце для себе. 

Чи буде боротьба і з ними також, чи зроблять вигляд, що їх не існує?

У будь-якому випадку, ситуація з арештом Ігоря Коломойського породила безліч версій та велике очікування на реальну боротьбу з корупцією. І ті, хто прийняв рішення прийти за Коломойським мають усвідомити, що їм потрібно рухатись далі, або інша влада вже прийде за ними. Вони мали б подумати разів сорок, перед тим, як почати публічну кампанію з Коломойським. Ця ситуація може відкрити ящик Пандори топ-корупції в Україні.

Про громадянство Ігоря Коломойського та інші деталі цієї справи та журналістське розслідування щодо можливої причетності Володимира Зеленського у відмиванні грошей з Коломойським дивіться на моєму ютуб каналі.

А якщо виникне бажання та буде натхнення підписатись, поставити вподобайку , прокоментувати і навіть підписатись, я  буду вдячний за підтримку.

 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!