Блог

Бала Віталій: «Вівторок – подумай разів сорок»

Перший крок зроблено. Маляр і К звільнені.

0

comments3337

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



6 вересня Верховна Рада призначали міністром оборони Рустема Умерова. За призначення проголосувало 338 депутатів.

Президент Володимир Зеленський, коли прийняв рішення про звільнення Резнікова з посади міністра оборони, пояснював це тим, що міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як з військовими, так і з суспільством.

Головними проблемами, перш за все, які потрібно вирішувати новому міністру оборону, перш за все, є корупція у Міноборони, яка стала відома у світі і реально вплинула на імідж та репутацію України, не просто взаємодія з військовими, а ставлення з повагою до військових, як на фронті, так і у тилу, питання військової медицини, яке на жаль, поки що, не вирішене, я маю на увазі відставку командувачки медичних сил ЗСУ Остащенко Тетяни та повернення довіри до керівництва Міністерства оборони,  як в Україні, так і за її межами.

І добре, що новий міністр оборони Рустем Умеров, у день голосування за його кандидатуру, виступаючи у Верховній Раді заявив, що у його філософії корупціонери прирівнюються до терористів, а з ними жодних перемовин не ведуть.

І дуже добре, що Рустем умеров, при представлені його президентом керівництву Міністерства оборони, Генштабу ЗСУ та керівникам відповідних підрозділів, визначив п’ять пріоритетів у свої роботі на посаді міністра:

  • - Військовоцентричність. Тобто, життя військовослужбовця — найвища цінність;
  • - Формування суб'єктності міністерства. Міністерство має стати головною інституцією захисту України;
  • - Посилення та розширення міжнародної коаліції. Україна має зміцнити свій міжнародний захист та розширити географію співпраці з союзниками;
  • - Нульова толерантність до корупції та діджиталізація. Міністерство має боротися з корупцією та впроваджувати цифрові технології;
  • - Розвиток українського ВПК. Україна має зміцнити свій військово-промисловий комплекс.

І зрозуміло було, що з старою командою, яка фактично довела ситуацію до такого стану6 що потрібно було відправляти міністра оборони у відставку, ці пріоритети не можливо втілити у життя.

Всі чекали, що буде робити Рустем Умеров, чи підуть у відставку заступники колишнього міністра оборони, адже це і буде відповіддю на питання, наскільки Умеров самостійний у своїх рішеннях і чи є у нього карт-бланш від президента Зеленського.

18 вересня Кабмін звільнив 6 заступників міністра оборони та держсекретаря міністерства.

Тепер головне, хто прийде їм на заміну, бо саме прізвища цих людей, їхня фаховість, досвід, продемонструють чи зміни будуть реальними, чи заміна керівництва Міноборони звичайний вимушений крок влади, бо її призначенці вже занадто «зашкварились».

Тому Рустему Умерова потрбіно разів 40 подумати над кандидатурами своїх заступників, бо від них буде залежати не тільки його репутація, але й енфективність роботи Міноборони під час війни.

Продовження дивіться на моєму ютуб каналі.

А якщо виникне бажання та буде натхнення  поставити вподобайку, прокоментувати відео та підписатись на канал, я буду вдячний за підтримку.

Посилання у першому коментарі.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!