Блог

Lisnyj Oleh: Зеленський вже понад два роки очолює президентський рейтинг

Виняткове явище для новітньої політичної історії України.

0

comments6822

Lisnyj Oleh

Політичний аналітик

Віцепрезидент АЦ "Політика"

Згідно з результатами недавнього опитування проведеного дослідницькою компанією Gradus Research президент України Володимир Зеленський знову очолив президентський рейтинг.

Нині за чинного президента проголосували б 21% серед усіх респондентів і 30% серед тих, хто визначився з вибором. На другому місці – Петро Порошенко з показниками 14% серед усіх та 22% серед тих, хто визначився та піде на вибори. На третьому - Дмитро Разумков з показниками 6% серед усіх та 9% серед тих, хто визначився та піде на вибори. До п’ятірки лідерів також входять Юрій Бойко (4% серед усіх та 6% серед тих, хто визначився та піде на вибори) та Юлія Тимошенко (4% серед усіх та 6% серед тих, хто визначився та піде на вибори).

Слід зазначити, що «фактор Разумкова» практично не вплинув на рейтинг  чинного глави держави В.Зеленського, натомість він істот позначився на рейтингу Ю.Бойка та інших подібних старих політиків.

 

Показники підтримки В. Зеленського серед молодої частини аудиторії –  значні. Близько третини його прихильників (27,5%) це люди у віці 18-24 років. Тоді як найближчі конкуренти П. Порошенко, Д. Разумков, Ю.Бойко та Ю. Тимошенко мають відповідно 7%, 2,9%, 0,1% та 5,2%. Це означає, що молодь пов’язує  чинного президента з роботою на майбутнє країни та бачить саме у ньому перспективу для задоволення своїх сподівань та надій.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!