Блог

Valerii Klochok: Зміст запитань Зеленського не має ніякого значення

Запитання, які озвучує Зеленський, не мають ніякого значення. Щоби він не сказав миттєва потрапляє на «вентилятор» ЗМІ. Саме на це і розраховували політтехнологи президента на передодні голосування. І вони влучили в «яблучко».

0

comments3555

Valerii Klochok

Політична та економічна аналітика

Політичний та економічний експерт Growford Institute, магістр державного управління, приватний підприємець. Народився на Черкащині, де впродовж десяти років займався педагогічною діяльністю, в тому числі обіймав керівні посади в закладах освіти та органах виконавчої влади. Є радником митної служби 3-го рангу. У 2005 році здобув ступінь магістра державного управління у Київському національному економічному університеті. З 2004 року консультант з економічних та політичних питань депутатської фракції у Верховній Раді України, помічника-консультанта народного депутата.


Запитання, які озвучує Зеленський, не мають ніякого значення. Щоби він не сказав миттєва потрапляє на «вентилятор» ЗМІ. Саме на це і розраховували політтехнологи президента на передодні голосування. І вони влучили в «яблучко». 

 

Далі буде наступне запитання і знову зашквар в інформпросторі. Опоненти мочать, прихильники мовчать, Єрмак коментує.

 

Цей розрахунок був закладений на Банковій давно. Ще на початку вересня в парламенті зареєстрували законопроект 4043 (автор Корнієнко і Ко) з дуже цікавою назвою «Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Центральну виборчу комісію» щодо опитувань громадської думки». От саме цей документ і передбачав можливість провести опитування на гроші держбюджету а процес організації опитування та опрацювання дослідження покладався б на ЦВК. Не проканало!

 

4 вересня законопроект навіть стояв у порядку денному, цього ж дня депутати фракції «Голос» внесли 5 альтернативних проєктів закону але голосування так і не відбулося. Схоже в кулуарах зчепилися не на жарт щодо цього документу.

 

І я маю сумнів, що законопроект в принципі розглядатимуть. Хоча й виключати такий варіант не можна.

А загалом все скидається на продуману технологію. Хоча з посадою президента гріх не дозволити собі таку маніпуляцію, яка жодним чином не порушує закон. Чому не порушує? Бо такий закон не існує взагалі! Опитування від Зеленського є повним аналогом екзитполів в день голосування. Втім екзитполи такого роздратування чомусь!!! не викликають. А це таке ж саме соціологічне дослідження!

 

Щодо самого перебігу подій про президентське опитування 25 жовтня. За добу після самої заяви нам стали відомі деталі. Звісно не всі. Бо ніхто й не планував повідомляти усі деталі відразу. Зеленський ще той інтриган. Поки що ми знаємо, що це опитування буде проводитися на виході з дільниць, його проводитиме соціологічна група (якась) і знаємо, що потрібно прийти і сказати «ні корупції»!

 

А далі буде)))

 

Чому така бурхлива реакція на це опитування? Відповідь очевидна: Зеленський не лише мобілізує свій електорат прийти на дільниці й проголосувати. Він задав новий тренд напередодні виборів в інформпросторі. Опонентам це вкрай невигідно, це їх ДУЖЕ дратує. Така собі прихована агітація президентом Зеленським (як і його попередниками) за свою партію, що довести практично неможливо. Так само неможливо довести як приховану агітацію суботню (в переддень голосування) поклейку біг-бордів УСІМА політсилами в кольори кампанії.

 

Тому краще думайте за кого голосувати, а не як відповідати на запитання! А кандидатам і партіям раджу займатися якісною агітацією й не обговорювати ініціативи Зеленського. 

 

Ми це зробимо за вас))

 

Підписуйтеся на мій Телеграм 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!