Блог

Борис Кушнірук: Зниження податкового навантаження прямих податків на населення та бізнес - це єдиний дієвий механізм відновлення української економіки

Податкова система України

0

comments4667

Борис Кушнірук

Економічна та політична аналітика

Політичні погляди - правоцентризм. Хочу, щоби Україна стала модерною, європейською державою. 

Головний платник податків в українській економіці - це населення. Саме воно є кінцевим платником ПДВ та акцизів. За даними Мінфіну, за підсумками 2020 року, ці два податки сформували 64 відсотки податкових надходжень до держбюджету. Чим більше громадян повернеться в Україну після завершення війни і чим більше буде кінцевих споживачів товарів та послуг, тим більше буде податкових надходжень до держбюджету. Головним аргументом для їхнього повернення в Україну, а також сприяння імміграції в Україну, може буде виключно зниження податкового навантаження прямих податків (податок на доходи фізосіб, ЄСВ та податку на прибуток). 
Те, що Зеленський цього не розуміє, це півбіди. Він, насправді, мало чого розуміє в економіці та державному управлінні. Гірше, що цього розуміння немає у представників уряду та парламенту, які мали би аргументовано пояснювати це західним партнерам України.

 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!