Главная Статьи HI-tech Современные тенденции веб-разработки
commentss НОВОСТИ Все новости

Современные тенденции веб-разработки

Вчера были популярные многостраничные сайты, сегодня тенденция к простоте вернула одностраничные приложения на первое место. Читайте о других тенденциях в веб-разработке на 2019 год.

24 июня 2019, 10:00
Поделитесь публикацией:
Современные тенденции веб-разработки

Не спрашивайте, какие тенденции сегодня, спросите, какими будут тенденции завтра. Мы собрали наиболее достоверные прогнозы, чтобы показать вам, какими будут тенденции в веб-разработке на следующий год. Если вы собираетесь создать или переделать свой сайт, убедитесь, что Вы знаете о них.

Прогрессивное веб-приложение


Мир впервые услышал о постепенных веб-приложение в 2015 году. В следующем году мы познакомились с первооткрывателями этой технологии, а в 2018 году постепенные веб-приложение, похоже, стали основным конкурентом оригинальных мобильных приложений.

Постепенные веб-приложение это сайты, которые ощущаются как оригинальные мобильные приложения. Благодаря service workers они могут работать в автономном режиме, обеспечивая исключительный пользовательский опыт.

Пользователи могут сохранить ссылку на сайт в режиме ожидания, если они используют его часто. Поскольку большая часть информации хранится в кэш-памяти, приложение загружается моментально.

Service workers работают в фоновом режиме и обеспечивают сохранение последней информации в кэш-памяти при каждом подключении устройства к Интернету. Возможность работы без подключения является одним из основных преимуществ прогрессивных веб-приложений.

Постепенные веб-приложение набирают обороты и становятся настоящим трендом веб-разработки. Ведущие мировые компании доказывают эффективность данной технологии.

Сайт электронной коммерции Flipkart на 70% увеличил переходы и утроил время, проведенное на своем сайте после запуска прогресивного веб-приложение для сайта. А информационный сайт The Washington Post сообщил о почти пятикратное увеличение заинтересованности пользователей.

Постепенные веб-приложение имеют меньше функций на устройствах iOS, поскольку платформа не поддерживает service workers. Тем не менее, Flipkart и Washington Post показали, что прогрессивные веб-приложения значительно улучшают взаимодействие и конверсию (количество перход) пользователей на всех платформах.


После таких вдохновляющих примеров, мир ожидает толчков вокруг PWAs в 2018 году. Хотя эта технология является абсолютно новой, ее перспективы выглядят очень многообещающими.

Онлайн-підтримка клієнтів

2016 був роком чат-ботів. 2017 - рік корисних чат-ботів. Оскільки зараз існують тисячі ботів, якість їх послуг буде наступною тенденцією веб-розробки.

За прогнозами, до 2020 року 85% всіх взаємодій з клієнтами буде здійснюватися без участі людини.

Чат-бот для обслуговування клієнтів стає обов'язковим майже на кожному веб-сайті. Якщо ви продаєте електроніку, в'язані іграшки або послуги з розробки програмного забезпечення, у вас повинен бути чат-бот.

Розмовний інтерфейс змінив спосіб взаємодії бізнесу зі своїми клієнтами. Наявність бота на сайті компанії гарантує, що ви перебуваєте в контакті з вашим клієнтом в будь-який час, в будь-якій ситуації.

Чат-бот для обслуговування клієнтів дає клієнту відчуття взаємодії з людиною. Бот досить розумний, щоб відповідати на запитання, перенаправляти клієнтів на потрібну сторінку, допомагати їм вибирати потрібний товар і навіть здійснювати платежі. І все це без цілодобового відділу підтримки клієнтів.

У 2018 році клієнти віддадуть перевагу веб-сайтам з відповідною онлайн-підтримкою. Ви можете створити відділ підтримки клієнтів або отримати чат-бота, який буде керувати потенційним клієнтом через ваш сайт. Другий варіант дозволить вам заощадити час і ресурси та оптимізувати робочий процес. Так чому б не приєднатися до галасу навколо чат-ботів?

Статичні веб-сайти

Ви, безумовно, пам'ятаєте концепцію статичного веб-сайту з ранніх років Всесвітньої павутини. Всі перші веб-сайти в Інтернеті, були статичними.

Але потім почалася ера динамічних сайтів. Веб-сайти стали більш функціональними та простішими для оновлення навіть для людей без технічної освіти. У той же час, процес розробки ускладнився, так як розширена функціональність вимагала зв'язку з сервером, у зв'язку з чим була задіяна бекенд-розробка. Сучасні CMS — це актуальні динамічні сайти

Сьогодні веб повертається до своїх коренів. Статичні веб-сайти знову стають тенденцією веб-розробки в 2018 році. Але вони були поліпшені за допомогою статичних генераторів сайтів, які дозволяють поєднати переваги статичного веб-сайту та CMS. Найпопулярніші з них, наприклад, Hexo, GitBook і Gatsby, написані на JavaScript. Існує також величезна різноманітність статичних генераторів сайтів, написаних на інших мовах програмування. Ви можете дізнатися більше і порівняти різні рішення на сайті StaticGen.

Існує кілька причин, чому статичні веб-сайти повертаються. Вони швидше, безпечніше і дешевше. І вони можуть задовольнити потреби різних типів бізнесу. Отже, прогноз очевидний: статичні веб-сайти зазнають нової реінкарнації в 2018 році.

Односторінкові сайти

Ще одна тенденція для спрощення веб-розробки - односторінкові веб-сайти. Це рішення дозволяє розмістити весь контент на одній довгій прокручуваній сторінці, усуваючи будь-які перешкоди.

Односторінкові сайти мають безліч переваг. Вони не кидають виклик відвідувачеві зі складною навігацією, багаторівневим меню та тоннами тексту. Вся необхідна інформація знаходиться на одній сторінці. Користувач повинен тільки прокрутити до неї.

Звичайно, варіанти використання односторіників обмежені. Цей тип сайту не підійде для проектів електронної торгівлі та блогів. У той же час, підприємства можуть значно виграти, представивши свої послуги спрощеним та більш привабливим способом.

Відвідуючи ваш веб-сайт на одній сторінці, користувач споживає інформацію послідовно, і не перестрибує через сторінки в довільному порядку. У Вас є певний контроль над тим, як він дізнається більше про Вашу компанію. Такі веб-сайти чудово підходять для мобільних пристроїв.

Цей тип веб-сайту, безумовно, більш зручний для користувача. Водночас це дозволяє знизити витрати на сайт: дизайн дешевший, розробка дешевша, хостинг дешевше.

Односторінкові сайти, як правило, приваблюють незвичним дизайном та сильними акцентами, які приносять вражаюче зростання конверсії. Ось чому односторінкові додатки отримають популярність у 2018 році.

Push-сповіщення для веб-сайтів

Сповіщення у мобільних додатках виявилися дуже ефективним засобом залучення користувачів. І нещодавно ця ідея була реалізована для веб-сайтів і стає новим трендом веб-розробки.

Робочий процес виглядає досить просто: користувач відвідує веб-сайт і пропонується ввімкнути push-сповіщення. Користувач буде сповіщений про будь-які зміни на сайті (наприклад, новий пост в блозі або особисте повідомлення), навіть після того, як він закрив вкладку з цим сайтом.

Головна перевага такої технології очевидна — ви можете тримати користувача залученим без великих зусиль.

У деяких випадках push-сповіщення можуть бути дешевшою альтернативою мобільному додатку. Вони миттєво доставляють нову інформацію і перенаправляють користувача на веб-сайт, щоб дізнатися більше.

Push-сповіщення кращі за електронну пошту, SMS та соціальні медіа в наданні актуальної інформації. Вони швидкі, приходять вчасно і не вимагають складних дій. Вони просто зручні для користувача.

Оскільки push-сповіщення роблять перші кроки у залученні користувачів, у вас є шанс стати першовідкривачем цієї технології в 2019 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!