Головна Статті Дозвілля подорожі Бюджетно в Париж: як дешево відвідати столицю Франції
commentss НОВИНИ Всі новини

Бюджетно в Париж: як дешево відвідати столицю Франції

Портал "Коментарі" продовжує спецпроект, присвячений бюджетним подорожам Європою. У цьому матеріалі ми розповімо про те, як заощадити на поїздці в Париж — одному з найдорожчих європейських туристичних напрямків

17 жовтня 2019, 15:25 comments17850
Поділіться публікацією:
Бюджетно в Париж: як дешево відвідати столицю Франції

Париж — мрія багатьох мандрівників. Туристи їдуть у столицю Франції круглий рік, а величезна популярність і високий рівень життя в країні роблять Париж одним з найдорожчих туристичних напрямків Європи. Побачити Ейфелеву вежу і Собор Паризької Богоматері за копійки не вийде в будь-якому випадку. Але якщо слідувати певним правилам, то можна непогано заощадити на відвідуванні цього міста.

Авіаквитки: варто розглянути варіанти з пересадкою

Безпосередньо з Києва в Париж літають літаки авіакомпаній МАУ і Air France. Якщо брати квитки вже на завтра або на найближчі пару місяців, то знайти ціну менше 200, а то і 300 євро в обидві сторони буде нереально. Але навіть якщо купувати квитки заздалегідь, зовсім низьких цін в цьому напрямку чекати не варто. В середньому вартість прямих перельотів з Києва в Париж стартує від 130 євро туди і назад. Можна спробувати зловити знижку: час від часу з'являються квитки до столиці Франції від 80 євро. Але це велика удача, до того ж, такі квитки майже миттєво розбирають.

picture

У випадку з Парижем бюджетному туристу варто розглядати варіант з пересадкою. Перельоти авіакомпаніями Air Baltic, LOT, Czech Airlines з зупинками в Ризі, Варшаві і Празі економії не принесуть. Тут, як у випадку з Римом, порятунком може бути політ лоукостами з пересадкою в Польщі. Так, Ryanair і WizzAir регулярно пропонують перельоти з Познані, Гданська та Вроцлава в Париж від 26 євро в обидві сторони. Якщо скомбінувати ці квитки з акційними квитками з Києва в польські міста, ціни на які нерідко стартують від 18 євро в обидві сторони, то можна злітати в Париж за 40-50 євро туди і назад.

Отже, якщо є мрія побачити Париж, але немає зайвих пари сотень євро на квитки, то варто просто зараз моніторити і комбінувати знижки.

Житло: від центру заради економії краще не віддалятися

Ціни на хостели, готелі та апартаменти в Парижі дорожче, ніж в інших європейських столицях, але варіанти для бюджетного туриста все ж є. У радіусі трьох кілометрів від центру можна знайти кілька хостелів, які пропонують мандрівникові ліжко в загальному номері (для чоловіків і жінок за вартістю від 19 євро за ніч. У вартість стандартно входить постільна і безкоштовний Wi-Fi. Окрему кімнату в хостелі з власною ванною можна зняти від 40 євро за ніч. До речі, приблизно за аналогічною вартістю можна зняти кімнату в готелі: ціни на такий вид житла стартують від 45 євро за ніч і піднімаються, якщо поруч є яка-небудь пам'ятка або ж мандрівникові пропонуються додаткові нотки комфорту. Оренда апартаментів у Парижі коштує від 75 євро за ніч. Не варто забувати, що, як і в інших європейських столицях, об'єкти розміщення будуть брати з мандрівників туристичний збір від 1 євро за ніч.

picture

Незважаючи на те, що в Парижі ціни на житло зростають з наближенням до центру міста, не варто все ж селитися дуже далеко від центру. Адже, по-перше, зекономлені євро все одно доведеться витратити на проїзд в дорогому громадському транспорті. По-друге, переїзд з центру до хостелу або готелю буде забирати дорогоцінний час перебування в столиці Франції. Краще за все розрахувати свої сили і оселитися в пішій доступності до центру міста, в радіусі двох-трьох кілометрів, і недалеко від вокзалів або ж зупинок автобусів, з яких можна дістатися до аеропорту.

Транспорт: автобуси дорогі, а метро вкрай складне

Транспорт у Парижі дорогий. З аеропорту Шарль де Голль можна виїхати на приміських поїздах RER, які перетинаються з лініями паризького метро. Дорога займе близько 40 хвилин і коштуватиме 9 євро. Дешевше скористатися міськими автобусами, які довезуть до залізничних станцій Est або Nation, або ж експресом Roissybus, що йде до Національної опери. Час в дорозі займе годину, проїзд коштує — 8 євро. Автобус Air France довезе до площі Шарля де Голля, Ліонського залізничного вокзалу або Монпарнас, але вартість квитка — аж 12 євро.

picture

Одноразовий квиток на громадський транспорт у межах Парижа коштує 1,90 євро. Тим, хто планує здійснювати багато поїздок протягом дня, місцеві радять купувати Carnet de 10 за 14,90 євро. Викреслити ці витрати допоможуть піші прогулянки столицею Франції. Так, Париж — немаленьке місто, що потопає в заторах. А якщо говорити про метрополітен, то він дуже великий, і розібратися в тому, як працює підземка в цьому місті, м'яко кажучи, дуже складно.

Вхідні квитки: підйом на Ейфелеву вежу обійдеться в "копієчку"

Вхідні квитки в головні паризькі пам'ятки коштують чимало. Наприклад, підйом на верхівку Ейфелевої вежі коштує 25 євро, відвідування Лувру — 17 євро, комплексний квиток у Версальський палац — 27 євро. Тут варіантів для бюджетного туриста немає: або бери квиток за таку вартість, або задовольняйся видом на Ейфелеву вежу, а не з неї. Хоча можна вгадати і відвідати пам'ятки та музеї в певні дні.

picture

Наприклад, Лувр безкоштовно відкриває свої двері мандрівникам кожну першу неділю місяця в період з 1 жовтня по 31 березня, а також на день взяття Бастилії 14 липня, а піднятися на Тріумфальну арку, не витративши при цьому ані цента, можна в першу неділю кожного місяця з 1 листопада по 31 березня. Але варто пам'ятати: відвідати всесвітньо відомі пам'ятки Парижа дуже складно в звичайні дні, а в безкоштовні — шанси ще менші. Тому варто заздалегідь купувати квитки через Інтернет на офіційних сайтах об'єктів (туристи з квитками швидше проходять черги), а в дні вільного відвідування — приходити якомога раніше.

Екскурсії: прогулянка по Сені з аудіогідом — 15 євро

У Парижі, як в будь-якому іншому великому туристичному місті, величезна кількість варіантів екскурсій в цілому по місту, так і по окремих об'єктах. Ціни на участь у групових міських екскурсіях на дві години стартують від 20 євро. Безкоштовною альтернативою огляду Парижа стане самостійна прогулянка по місту і знайомство з визначними пам'ятками. У цьому допоможуть паперові або оффлайн-карти.

picture

А з загальною інформацією можна ознайомитися заздалегідь в Інтернеті. Або ж можна покататися на катері по Сені. Годинний круїз коштує від 15 євро, у вартість входить аудіогід. Вартість супроводу екскурсовода в окремому музеї стартує від 10 євро. Подивитися ці об'єкти і не пропустити нічого можна за допомогою брошур, які можна взяти на місці. А зорієнтуватися і не пропустити нічого важливого в таких великих об'єктах, як Лувр і Версальський палац, допоможуть аудіогіди. Їх можна взяти напрокат на місці за кілька євро.

Їжа: у ресторані можна залишити весь бюджет подорожі

Франція славиться своєю кухнею, а Париж — ресторанами. Туристичні райони французької столиці просто потопають в ароматах свіжої випічки, а задоволені обличчя туристів на верандах закладів не дають спокою — так і хочеться зайти в заклад і замовити те ж, що і вони. Але ресторани Парижа не по кишені бюджетному туристові, під час одного такого візиту в них можна залишити бюджет всієї поїздки. Порятунком для мандрівника з обмеженим бюджетом стануть маленькі вуличні кафе подалі від центру та головних визначних пам'яток. У них недорого можна познайомитися з місцевою кухнею. У таких закладах можна спробувати багет від 60 центів, круасани — від 1 євро, пиріжки з різною начинкою — від 4 євро, сандвічі крок-месьє — від 4 євро, супи — від 5 євро. Напої в Парижі коштують від 1,5 євро.

picture

Заощадити на сніданках в Парижі можна, замовляючи їх у хостелі або готелях. Так, деякі бюджетні об'єкти розміщення пропонують туристу сніданок всього за 1-3 євро. У той же час сніданок у навіть самому бюджетному закладі столиці Франції коштуватиме від 6 євро. До того ж, не варто забувати про рятівних перекуси, які можна привезти з собою з України в рюкзаку. Не померти з голоду в Парижі допоможуть походи в супермаркети і магазини. Місцеві радять відвідувати Auchan і Carrefour – в них можна придбати продукти дешевше.

Сувеніри: варто придивитися до косметики

Сувеніри в Парижі можна купити буквально на кожному кроці — у фірмових бутіках, у крамницях з товарами ручної роботи або у торговців на вулицях, які просто із землі торгують магнітами і брелоками з символікою міста. Ціни на подарунки та різні речі на згадку в Парижі також немаленькі: навіть звичайний вуличний торговець попросить за невелику металеву статуетку сумнівної якості від 5 євро. А візит до лавки місцевих майстрів своїми цінами може взагалі довести бюджетного туриста до серцевого нападу: приміром, шість шоколадних цукерок ручної роботи в такому магазині можуть коштувати 30 євро.

picture

Заощадити на сувенірах у Франції є можливість, якщо купувати їх в магазинах подалі від центру або в супермаркетах. Там можна в рази дешевше придбати знамениті французькі сири, шоколад і вино. Варто також відвідати магазини фірмової косметики. Ті ж парфуми, гелі і креми французьких марок, які продаються в Україні, можна придбати на батьківщині за тією ж ціною, але якість буде в рази краще.

picture

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" публікував 10 правил, які має знати кожен турист, що бажає недорого побувати в Європі.

Також ми давали поради, як недорого і з користю провести вихідні в Римі, а також знайшли переваги відвідування Вільнюса.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!