Головна Статті Дозвілля подорожі Свято до нас приходить: куди відправитися у відпустку на Новий рік і Різдво
commentss НОВИНИ Всі новини

Свято до нас приходить: куди відправитися у відпустку на Новий рік і Різдво

До різдвяно-новорічних свят залишилося зовсім небагато часу. І якщо ви ще не визначилися, де провести вихідні, саме час це зробити

7 грудня 2019, 13:56 comments5260
Поділіться публікацією:
Свято до нас приходить: куди відправитися у відпустку на Новий рік і Різдво

З тих пір, як українцям подарували додатковий вихідний на католицьке Різдво (25 грудня), підбирати тури стало простіше: можна підлаштовуватися під будь-яке Різдво і, відповідно, відпочивати в кінці грудня, або на початку січня. А можна і зовсім влаштувати собі канікули від Різдва до Різдва – з 25 грудня по 7 січня.

"Коментарі" розбиралися, де можна з головою поринути у різдвяно-новорічну атмосферу і скільки це буде коштувати.

Куди поїхати на Новий рік: автобусом до Європи

Європа в Різдво – це справжня чарівна казка. Прикрашати європейські міста до свята починають з середини листопада (а, наприклад, цього року в Копенгагені новорічні вітрини магазинів з'явилися ще у першій половині жовтня), так що на початку грудня все готово – можна їхати. Напередодні Різдва, коли міста тільки готуються до свята, атмосфера така ж чарівна, зате ціни на житло нижче, а туристів – менше.

Зимова картинка в ці чудові дні буде трохи відрізнятися в залежності від міста та країни, але й у Кракові, і в Страсбурзі, і в Празі, і в Будапешті казкові види гарантовані. Це веселі галасливі різдвяні ярмарки на центральній площі, запах мигдалю, імбиру і кориці, гарячий глінтвейн, святкові гірлянди, акуратні будиночки, схожі на пряникові і присипані легким сніжком, немов цукровою пудрою.

Є ще один важливий момент: більшість європейських населених пунктів розташовані досить компактно, тому в одній поїздці можна поєднати кілька міст. З Праги можна з'їздити в Пльзень, Карлові Вари або Ческі Крумлов, з Будапешта – у Егер і Сентендре, з Мюнхена – у Нюрнберг і Ротенбург-об-дер-Таубер, а з Братислави взагалі махнути до Відня.

Тим, хто планує свою першу подорож до Європи, варто розглянути варіант автобусного туру. Це простий і бюджетний спосіб відкрити для себе Європу: віза за наявності біометричного паспорта не потрібна, а вартість туру стартує від 70 євро за 3-4 дні. За ці гроші можна поїхати в сусідні Польщу, Угорщину, Румунію або Словаччину.

Вибираючи тур, зверніть увагу на подорожі без нічних переїздів. Адже нічний автобусний переїзд означає не тільки те, що доведеться спати сидячи, але й відсутність вранці гарячого сніданку і душа. Тому краще вибирати тури, де ви будете їздити тільки вдень, а вночі – спати в готелі. Обійдуться вони трохи дорожче (від 100 євро), але комфорт того вартий.

Куди поїхати на Новий рік: країни Балтії

Латвія, Литва та Естонія – це теж Європа (всі вони входять до ЄС), але багатьом вона буде ближче через відсутність мовного бар'єру.

Забудьте страшилки про те, що жителі країн Балтії принципово не розмовляють російською і слова не скажуть, почувши російську мову – це неправда. В Естонії дійсно можуть виникнути проблеми через те, що молодь російської практично не знає, але люди у віці 40 володіють російською мовою досить добре.

У Латвії і Литві російською і зовсім розмовляють скрізь – в готелях, кафе, ресторанах, супермаркетах, на заправках і т. д., не говорячи про туристичні місця. Так що, якщо з іноземними мовами у вас проблеми, сміливо вирушайте в країни Балтії.

Різдвяна Рига казково красива. Галасливі ярмарки, щедра ілюмінація, спеціальне підсвічування мостів, чудове оформлення вітрин магазинів, кожна з яких перетворюється в справжній шедевр – все це створює особливий різдвяний настрій. Є тільки один мінус: занадто багато охочих зустріти Різдво і Новий рік в одній з найкрасивіших столиць Європи. Тому підготовкою до поїздки потрібно зайнятися заздалегідь.

У столиці Литви Вільнюса – свої новорічно-різдвяні фішки. До них, насамперед, можна віднести новорічний феєрверк, яким можна помилуватися з Кафедральної площі, і святковий поїзд "Вокзал – Аеропорт – Вокзал" з кондуктором – Дідом Морозом.

Головну ялинку Естонії встановлюють на Ратушній площі Таллінна з 1441 року. Тут же проходить ярмарок, який входить в топ-10 найкрасивіших різдвяних ярмарків Європи. У дерев'яних будиночках продаються сувеніри, вироби з овчини, іграшки, місцевий мед, глінтвейн, гаряче пиво зі спеціями, імбирні пряники.

Квитки на літак в Ригу, Вільнюс чи Таллінн можна зловити за 20 євро в одну сторону, але, зрозуміло, не в новорічні дні: в грудні ціна квитка стартує від 100 євро. Вартість житла – від 25-30 євро добу за невелику однокімнатну квартиру.

Куди поїхати на Новий рік: зимова Туреччина

Пару років тому в тому, що Туреччина підходить не тільки для пляжників, змогли, нарешті, переконатися і українські туристи – вітчизняні турфірми почали рекламувати сучасний гірськолижний курорт з розвиненою інфраструктурою Ерджієс у відомому регіоні Каппадокія. Ерджієс розкинувся на височині 3916 метрів над рівнем моря, і така висота дає лижникам і сноубордистам гарантію снігу.

Ерджієс все сміливіше приваблює любителів активного проведення часу: відпочинок тут так само комфортний, як на відомих європейських курортах (турки знають толк в організації відпочинку!), а ціни більш щадні.

На курорті є спуски різних рівнів складності загальною протяжністю 102 км, тому і початківці, і досвідчені лижники знайдуть собі трасу по душі. Всі траси з'єднані між собою, на курорті діє єдиний Ski Раѕѕ. На Новий рік можна придбати тур з проживанням в "п'ятірці", харчуванням сніданки-вечері і включеними у вартість Ski Раѕѕ за 700-750 євро на людину.

Куди поїхати на Новий рік: Китай

В останні роки українські туроператори активно пропонують тури в Китай, в тому числі й новорічні. Шлях до Піднебесної неблизький, тож тривалість туру стартує від 7 днів, а вартість – від 600 євро на людину.

А, наприклад, за новорічний 12-денний гранд-тур за маршрутом Пекін – Лоян – Шаолінь – Сіань – Сучжоу – Ханчжоу – Шанхай доведеться викласти 1200 доларів плюс авіаквитки і віза в Китай (110 доларів).

За ці гроші мандрівники прогуляються по Великої Китайської стіни, побачать знамените теракотове військо, подивляться грандіозні Гроти Луньмэнь в Лояні, відвідають унікальне Ушу-Шоу ченців Шаолінь, побувають у "китайської Венеції" Сучжоу, піднімуться на телевежу Шанхая "Перлина Сходу" і отримають масу інших яскравих вражень.

Важливий момент: навіть у туристичних місцях Китаю вдень з вогнем не знайдеш місцевого, володіє англійською, а в місцевих ресторанах, не розібравшись в меню, турист ризикує з'їсти змію, собаку або щура. Так що Китай належить до країн, куди краще відправлятися не в самостійне подорож, а організованою групою. Це вийде кілька дорожче, зате набагато надійніше і зручніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!