Головна Новини Бізнес економіка У Нацбанку розповіли, коли рівень безробіття в Україні досягне піку, а коли – піде на спад
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нацбанку розповіли, коли рівень безробіття в Україні досягне піку, а коли – піде на спад

Як повідомили у Нацбанку, на ринку праці України підвищилася конкуренція між українцями, які втратили роботу через карантин, та заробітчанами, які повернулися додому

28 травня 2020, 15:31 comments2583
Поділіться публікацією:
У Нацбанку розповіли, коли рівень безробіття в Україні досягне піку, а коли – піде на спад

У другій половині року рівень безробіття має піти на спад. Про це розповів глава Національного банк України Яків Смолій в рамках щорічної дослідницької конференції "Ринок праці та монетарна політика".

"Ми очікуємо, що в нашій країні рівень безробіття, зумовлений коронакризою, досягне піку в 2 кварталі. Це 11,5% порівняно з 8,2% минулого року, — сказав Смолій. — Разом із поступовим пом’якшенням карантинних заходів, яке розпочалося наприкінці травня, і відновленням економіки рівень безробіття також піде на спад у 2 половині року, хоча й залишиться вищим, ніж у попередні".

Смолій зауважив, що звільнення українців через замороження ділової активності не лише ускладнило працевлаштування, збільшивши навантаження на одну вакансію, а й продемонструвало, що легкого вирішення проблеми трудової міграції в Україні не буде.

"Частина українців, які працюють за кордоном, навіть не поверталися додому під час запровадження карантину. Оскільки їх, зокрема, лякала перспектива пошуку роботи в Україні. Вони радше залишилися без джерела доходу за кордоном, розуміючи, що після карантину зможуть знайти там роботу, ніж були готові шукати її тут", — розповів глава НБУ.

Він додав, що ті, хто повернувся, тепер вимушені конкурувати з іншими українцями, які втратили роботу через карантин. При цьому, йдеться про невеликі порівняно із заробітками зарплати. Тож після пом’якшення карантину українці знову від’їжджають за кордон.

Нагадаємо, Кабмін дав свій прогноз по безробіттю в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!