Головна Новини Політика внутрішня політика Порошенко попросив провести виставку після виклику на допит в ГБР — директор музею
commentss НОВИНИ Всі новини

Порошенко попросив провести виставку після виклику на допит в ГБР — директор музею

Порошенко попросив провести виставку 22-23 травня, а ДБР викликало екс-президента на допит 22 травня

28 травня 2020, 20:13 comments2769
Поділіться публікацією:
Порошенко попросив провести виставку після виклику на допит в ГБР — директор музею

Директор музею Івана Гончара Петро Гончар розповів про те, що колишній президент України Петро Порошенко попросив організувати музей виставку картин з домашньої колекції п'ятого президента України 22-23 травня. При це Державне бюро розслідувань викликало Порошенка Петра Олексійовича на допит вранці 22 травня через публічне звернення. Про це розповів директор музею Івана Гончара Петро Гончар в інтерв'ю виданню hromadske.

Директор музею Івана Гончара розповів, що не знав про те, що колишнього президента України викликали на допит у день відкриття виставки. За словами Петра Гончара, йому запропонували організувати презентацію картин з приватної колекції Петра Порошенка, йому стало цікаво, тому погодився.

"Ми її завезли в понеділок вранці (25 травня — прим. ред.), щоб почати монтувати і готувати експозицію до 10 червня. Власник захотів зробити презентацію для преси", — розповів директор музею Івана Гончара.

За його словами, відповідну пропозицію про організацію виставки він отримав 22-23 травня. Петро Гончар також розповів, 2 роки музей затопило, тому там зараз немає експозиції — очікують фінанси на ремонт. В останнім часом виставки проводять експромтом.

Як повідомляв портал "Коментарі", у вівторок, 26 травня, співробітники Державного бюро розслідувань увірвалися в музей Івана Гончара, описували колекцію картин з сімейної колекції Петра Порошенка і фіксували те, що відбувається. Потім вилучили декларації і поїхали.

У п'ятницю, 22 травня, Порошенко викликали на допит Державне бюро розслідувань як свідка у справі про контрабанду 43 картин відомих художників. Сьогодні, 26 травня, колишній президент не прийшов на допит, а замість цього разом з дружиною Мариною відвідав музей Івана Гончара і відкрив виставку картин зі своєї колекції. Представники Державного бюро розслідувань намагалися вручити повістку дружині Марині Порошенко, а потім і особисто Петру Порошенку, але не змогли відповісти на питання свого адвоката і пішли.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!