Блог

Наталія Лук'янець: Акторська школа «Фенікс» та Алан Бадоєв провели благодійний показ стрічки «Довга доба» в кінотеатрі «Планета Кіно»

Організатори благодійного заходу акцентували увагу на незламності українців під час спецпоказу фільму «Довга доба» у Києві.

0

comments1515

Наталія Лук'янець

Редакторка

Редакторка, культурна менеджерка, комунікаційниця

8-го травня в День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні — соціальна акторська школа «Фенікс» разом з режисером та продюсером Аланом Бадоєвим за підтримки мережі кінотеатрів «Планета кіно» провели благодійний спецпоказ документальної стрічки «Довга доба».

Організатори символічно обрали дату, щоб нагадати глядачам про те, що українці століттями виборюють свою незалежність та право на життя. Пройшло майже століття, а ми знову боремось з нацизмом, але вже російським.

Захід почався з виконання державного Гімну України, який з самого початку зворушив глядачів. Перед переглядом документальної стрічки пройшло живе інтервʼю-бесіда між Олександром Єгоровим та Аланом Бадоєвим. Вони піднімали важливі теми, що стосуються: війни, людей, українського кінематографа, сімейних цінностей. Режисер стрічки — Алан Бадоєв поділився цікавими фактами про моменти створення фільму, а також про те, як стрічку сприймають глядачі по всьому світу, в тому числі високопосадовці у штаб-квартирі НАТО та Раді Європи.

— «Ми маємо кожну хвилину лише завдяки тим, хто захищає нас в цю хвилину і ми не маємо права проживати її даремно. Подяка не мені, а кожному, хто поділився своїм проживанням цієї доби. Подяка кожному українцю — завдяки вам цей фільм стався й завдяки вам та вашому бажанню цей фільм подорожує світом і розповідає нашу правду. Це фільм не про біль і смерть, а про те, як кожен українець жадає життя»,   — розповідає режисер Алан Бадоєв.

В залі зібрались кілька сотень людей з різноманітними соціальними статусами: переселенці, родини військовослужбовців, захисники України. Під час сеансу завдяки добровільним донатам вдалось закрити частини збору на «очі» для військовослужбовців 36-ї окремої бригади морської піхоти, а саме 13 420 гривень. 

— «Сьогодні разом з Аланом Бадоєвим ми зробили добру справу, організувавши благодійний спецпоказ стрічки у Києві. Цей фільм нагадує нам про те, наскільки сильні та непереможні наші люди. Нагадує про страшні події та героїзм українців та ЗСУ. Херсон, Миколаїв, Маріуполь, Харків, Чернігів — це наш біль і наша гордість. Є багато про що подумати після перегляду, але є точне розуміння того, що ми маємо продовжувати підтримувати захисників України, бо кожного дня вони підтримують та захищають нас. Перемога України — це лише питання часу, бо таких людей, як українці перемогти неможливо», — коментує актор, засновник соціальної акторської школи «Фенікс» Олександр Єгоров

Фото Андрій Піддубняк 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!