Блог

Борис Кушнірук: Без ілюзій. Відбирання коштів в органів місцевого самоврядування не призведе до появи необхідної військової техніки

Кошти не замінять відсутність компетентності та професійних навичок

0

comments4093

Борис Кушнірук

Економічна та політична аналітика

Політичні погляди - правоцентризм. Хочу, щоби Україна стала модерною, європейською державою. 

Я точно не фан Віталія Кличка. Скоріше, з точністю до навпаки. Але вважаю надто спрощеним та маніпулятивним протиставляння будівельних робіт київської влади та відсутність чи крайню недостатність у ЗСУ тих чи інших видів військової техніки. 

Бо абсолютно не факт, що відбирання коштів у органів місцевого самоврядування та перерозподіл їх на користь держбюджету призведе до появи необхідної військової техніки. 

Замість бездумних та корумпованих витрат, які роблять органи місцевої влади по всій країні, такі самі витрати, з такою самою ефективністю, робитимуть урядовці. Наприклад, ще більше будуватимуть доріг або тих чи інших музеїв. Як ми самі розуміємо, саме необхідні зараз витрати.

Ефективність витрат органів місцевого самоврядування та бюджетні витрати органів центральної влади — це різні проблеми. Хоча і перші, і другі вкрай неефективні. 


 

У той же час відсутність необхідної військової техніки, з одного боку, це наслідок загальної технологічної відсталості нашого промислового комплексу, з іншого — результат тотальної некомпетентності та корумпованості нинішніх можновладців. 

У мене, наприклад, доволі неоднозначне ставлення до Турчинова. І не тільки тому що він протягом багатьох років був одним з найближчих людей до Тимошенко. Для мене це очевидна ознака не дуже добрих моральних якостей. Але у нього і без цього надто багато “скелетів у шафі”. 

У той же час він точно є класним організатором та менеджером.

Проблема у тому, що у нинішньої влади просто немає своїх Турчинових чи Горбуліних. У них немає людей такого рівня інтелекту та професійних навичок. Вони нездатні реалізовувати промислову політику в цілому, і військово-промислову у тому числі. 

Тому вони неспроможні організувати цілеспрямовану, скоординовану промислову політику для виробництва необхідної військової техніки, скільки би їм коштів не дати. Вибачте, просруть чи банально вкрадуть. Прикладів саме такого підходу до ефективності бюджетних витрат, кожен може навести безліч і без мене, тому не робитиму цього. 

Це все результат того вибору мудрого українського народу, який був зроблений у 2019 році. З цим і живемо. Тому не варто маніпулювати інформацією про витрати органів місцевого самоврядування. 

У нас і без цього достатньо прикладів маніпулювання думкою людей з боку різноманітних “громадських борців з корупцією”, “експертів”, журналістів та політиків з відповідними наслідками для країни. 


 


 


 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!