Блог

Volodymyr Manko: Безпрецедентний преЗЕдент

До виступу гаранта у Верховній Раді

0

comments3688

Volodymyr Manko

Politics

Number one :)

Президент Зеленський нарешті з’явився в парламенті зі своїм щорічним посланням. Прослухавши цей виступ спершу роблю висновок – в країні все безпрецедентно добре. Потім, смикнувши себе за вухо, розумію, що ні, це не про сучасну Україну. Для того, щоб проаналізувати цей спіч треба витримати паузу, щоб вийти з стану ірраціональності і повернутись до раціо. Пройдемось по деяким його тезам.

 

1) Про безпрецедентну боротьбу з вірусом. Коли в країну прийшов вірус ми обрали між погано й дуже погано. Насправді вони нічого не обирали, це вірус обрав нашу країну для свого легкого поширення. Бо влада, оголосивши себе майстрами спорту по боротьбі з повідом, окрім введення локдауну і перерозподілу коштів через створення ковід-фонду, діє неефективно. Мільярди грошей з фонду вони витрачають не на боротьбу з вірусом, а на дороги. В результаті з останніх місць за розповсюдженням хвороби Україна просунулась на перші.

 

Неефективність починалась з масок. Президент під час виступу дорікав попередникам, мовляв масок давно не закуповували і країна залишилась без них. Але ж усі пам’ятають про цілі тонни масок, саме тих, що давно не закуповували, які продавались за кордон, що сприймалось тоді як злочин. Підвищення зарплат медикам на 300% сталось лише після тиску опозиції. І виплачують ці “підйомні” на похвилинній основі, що принижує лікарів.

 

За словами Зеленського влада провела безпрецедентну роботу по боротьбі з вірусом, а насправді зроблено надзвичайно мало і наразі люди не мають можливості нормально лікуватись.

 

2) Про безпрецедентний поступ до миру. Ми досягли результатів у встановленні миру. Не слід плутати мир з перемир’ям. Так, вони досягли перемир’я. Але при цьому пішли на поступки агресору і взяли на себе зобов’язання провести в ОРДЛО вибори, амністію і дати сепаратистам статус. Добре, що патріоти не дали їм цього зробити. Всі ми хочемо миру, але не через капітуляцію. Звільнення 136 українців звучить гучно, але за часів п’ятого президента Порошенка звільнили 3,5 тисяч. Режим тиші триває 86 день, але які гарантії дала влада Кремлю взамін? Прийнято на озброєння ракету “Нептун”, але вона була виготовлена завдяки екс-секретарю РНБО Турчинову.

 

3) Про безпрецедентні кроки з розвитку економіки. Отримавши країну влітку 2019 року економіка демонструвала зростання +4,7% ВВП. Вже до кінця 2019, задовго до з’яви ковіду економіка пішла в рецесію. Державні підприємства, які раніше внаслідок корпоратизації почали приносити прибуток наразі в мінусах. Більш того, декотрі з них знову потрапили в лапи олігархів. Приватизовано один спиртовий завод і готель “Дніпро” і це все. Програма 5-7-9 зі скрипом працює і облікову ставку НБУ знижено, але де результати? Їх немає. За даними Світового банку, МВФ та інших авторитетних організацій економіка за 2020 демонструватиме 5-7% падіння. Проект держбюджету 2021, де 30% доходів планується запозичити, довершує неприглядну картину української економіки.

 

Можна ще багато писати про виступ Зеленського в Раді, де він неодноразово наголошував на безпрецедентності. Дійсно таки безпрецедентна брехня й маніпуляції. Слухачі з нестабільною психікою можуть повірити в це. Але я сподіваюсь таких є абсолютна меншість. Більшість українців є адекватними, здатними бачити реалії. І сподіваюсь вони доведуть це на виборах 25 жовтня.  �



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!