Блог

Борис Кушнірук: Державний реєстр підтверджених персональних даних загиблих російських військових

Російська влада повинна платити за своїх загиблих військових

0

comments1636

Борис Кушнірук

Економічна та політична аналітика

Політичні погляди - правоцентризм. Хочу, щоби Україна стала модерною, європейською державою. 

Послухав на youtube LIVE з телеграм-каналом “Воля” аналіз ситуації у зонах бойових дій. https://www.youtube.com/watch?v=x6VO2p5h218


 

Там підняли питання від слухачів: “Навіщо Воля допомагає знайти документи та тіла росіян? Адже допомагаючи вони віддаляють родичів від усвідомлення відповідальності за свою державу, родичі отримують виплати і забувають про все”. 


 

Ведучі відповіли, що допомагають не всім росіянам і лише по мірі можливості.

Але, насправді, мені здається, що це варто робити і дуже навіть цілеспрямовано на державному рівні. По-перше, підтверджене місце загибелі російського військового змушує російську владу визнавати цей факт. І чим більше таких підтверджених фактів загибелі, тим важче, це приховувати. По-друге, за кожного вбитого військового російська влада зобов'язується виплачується, якщо не помиляюсь, 5 млн руб. Поки військовий вважається зниклим безвісті, його родина нічого не отримує. І таких осіб багато десятків тисяч. Російська влада не поспішає визнавати загибель своїх військових. Але як тільки цей факт оприлюднюється українською стороною (як правило на підставі документів, які підтверджують особистість вбитого російського військового), то у родин загиблих з'являються підстави вимагати виплат. А це вже питання додаткових сотень мільярдів рублів, які доведеться російській владі виплачувати. Що перетворюється окрім інформаційної проблеми, ще і на проблему фінансову. 


 

Отже, мені здається, що було б доречно на державному рівні створити реєстр підтверджених персональних даних загиблих російських військових. 


 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!