Блог

Оленка Клочко: Гра про ухилянтів - чому це негуманно

В інтернеті з'явилася нова мобільна гра, але радості в цьому мало...

0

comments832

Оленка Клочко

Журналіст, редактор, лінгвіст, волонтер

Українка у Польщі

Щаслива дівчинка з інвалідністю через порушення голосовимови

Авторка блогу "Українська з Оленкою Клочко"

Працювала журналістом у виданнях "Гіпотеза", "Коментарі", "Коментарі. Харків"

Отримала вищу освіту за напрямком "Прикладна лінгвістика", а також "Видавнича справа та редагування" у Харкові

Здобуваю післядипломну освіту у Польщі в Університеті Адама Міцкевича за напрямком "Журналістика та соціальні комунікації" (докторантура)

Займаюся проєктами із вивчення соціальних комунікацій, розвитку та впливу сучасних медіа



Державна прикордонна служба України повідомила, що тепер власники айфонів зможуть переплисти річку Тису онлайн - для цього було розроблено гру на подібну тему.

Її суть у тому, щоб успішно переплисти сумнозвісну річку на Закарпатті і тим самим подолати Український кордон. Якщо гравець програє (а виграти тут дуже і дуже складно), тобто - тоне, на екрані з'являється уїдливий напис "потрачено" (це відсилання до невдалого російськомовного перекладу комп'ютерної гри GTA San Andreas (від англійського слова wasted).

Прикордонна служба їдко прокоментувала гру: грати в ігри можна, а перепливати Тису - ні.

Я вже писала про цю сумнозвісну річку. І по сьогоднішній день там продовжують гинути люди. Подібні глузування з боку влади лише погіршують ситуацію. Страх - поганий мотиватор, залякуваннями проблему не вирішити. До того ж, тим самим знецінюється життя людини, прирівнюється до персонажа гри на телефоні.

Ігри покликані об'єднувати людей незалежно від їхньої статі, нації, релігії та світогляду. Є безліч вдалих ігор, чиє ком'юніті стало по-справжньому міжнародним: Dota 2, Counter Strike і багато інших.

Ігри мають позбавляти людей зайвого стресу в житті, а не додавати нового. І подібні додатки ніяк не відповідають ідеям гуманізму...

 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!