Блог

Volodymyr Manko: Позвони мне, позвони ...

Давайте поміркуємо, кого саме тримає Байден на дистанції - Україну, чи Зеленського? Також важливо розуміти, як саме тримає свою руку Байден - готовою до рукостискання чи демонструючи stop, не підходь?

0

comments2855

Volodymyr Manko

Politics

Number one :)

За 50 днів перебування на посаді президент США Байден так і не зателефонував Зеленському. Про причини йдеться у статті видання Politico під заголовком "Байден тримає Україну на відстані витягнутої руки". Давайте поміркуємо, кого саме тримає Байден на дистанції - Україну, чи Зеленського? Також важливо розуміти, як саме тримає свою руку Байден - готовою до рукостискання чи демонструючи stop, не підходь?

 

Головною причиною такого дистанціювання є не коронавірус, а корупція і зростання впливу олігархів. Останнє дослідження від Forbes показує, що головні українські олігархи суттєво примножили свої статки саме за останні півтора роки, акурат після того, як Зеленський переїхав на Банкову.

І це не зважаючи на пандемію, карантини й локдауни. Це означає, що олігархи користаються обмеженнями, запровадженими владою, посилюючи свої монополії і роблячи це у змові з владою. Влада ж має з цього свій гешефт - економічний і політичний.

 

Останні заяви Зеленського щодо оголошення війни олігархам виглядають сміхотворними і сміємось не лише ми, а й у Вашінгтоні теж. Дядька Сема, який має ігнтрументи відстеження за грошовими потоками усього світу не забалакаєш. Він бачить хто і як виводить з України кошти.

Вимоги Байдена щодо умов допомоги Україні не нові. Раніше, будучи віце-президентом він вимагав від української влади те ж саме. За президента Порошенка, враховуючи зокрема й позицію США, створили незалежну антикорупційну інфраструктуру - НАЗК, НАБУ, САП. Розпочали створення Антикорупційного суду.

 

Україно-американські відносини в той час набули позитивної динаміки. Щоб відновити втрачену довіру слід всього лише почати реальну, а не на словах боротьбу з корупцією. А ось з цим проблеми!

То кого ж Байден тримає на відстатні протягнутої руки? Ні, не Україну, а президента Зеленського. Щодо нашої країни, то президент США заявив, що він підтримує територіальну цілісність і демократичний курс розвитку, а щодо Зеленського ніяких заяв не було.

 

Як саме тримає свою витягнуту руку до Зеленського Байден? Думаю, що ця рука готова до рукостискання, але з іншого боку рука нашого президента має бути чистою від корупції. Вимийте руки й позвоніть Байдену, пане президенте Зеленський, бо це в інтересах України.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!