Блог

Борис Кушнірук: Проблема некомпетентності українських високопосадовців помножена на такий же рівень компетентності представників міжнародних фінансових інститутів

Питання не у тому, що не можна обговорювати доцільність впровадження додаткових податків в умовах війни

0

comments4050

Борис Кушнірук

Економічна та політична аналітика

Політичні погляди - правоцентризм. Хочу, щоби Україна стала модерною, європейською державою. 

Взагалі, протягом років української незалежності спостерігаю проблему професійного невігластва українських високопосадовців. 
При цьому значно менш зрозумілою є професійна некомпетентність і примітивність посадовців МВФ. 
Як правило, це не дуже фахові персони, яких не поспішають брати в уряду країн їхнього громадянства, тим більше їх не беруть на роботу у реальний бізнес. При цьому, враховуючи реальний рівень компетентності, робота в МВФ чи Світовому банку їх цілком влаштовує. Велика зарплата і, по суті, нульовий рівень відповідальності за якість своєї роботи.
Коли посадовець МВФ з розумним виглядом каже про необхідність підвищення податків в Україні, при цьому не помічаючи дії керівництва Нацбанку, які наносять збитки державі, що виміряються вже сотнями мільярдів гривень, щорічні втрати десятків мільярдів гривень, пов'язаних з небажанням і професійною неспроможністю українських посадовців забезпечити ефективне адміністрування сплати ПДВ, сплати податків з обороту пального і палива, фантастичних зловживаннях на митниці, то усвідомлюєш, що коли щось аргументують з посиланням на позицію МВФ, то це відображення саме проблеми некомпетентності українських високопосадовців, помноженої на такий же рівень компетентності представників міжнародних фінансових інститутів. 

І питання не у тому, що не можна обговорювати доцільність впровадження додаткових податків в умовах війни. Річ у розумінні, по-перше, пріоритетів, а саме — наведенні ладу з адмініструванням вже існуючих податків та взагалі ефективності мобілізації коштів до держбюджету, у тому числі в частині процентної і курсової політики НБУ. По-друге, ефективності існуючих витрат. По-третє, визначені, в якій спосіб, тобто за рахунок яких податків доцільно забезпечити додаткові податкові надходження до держбюджету. 


 

https://meta.ua/uk/news/economics/197804-pidvischennya-podatkiv-pidvischit-gotovnist-prodovzhiti-pidtrimku-ukrayini-golova-misiyi-mvf/

 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!