Блог

Борис Кушнірук: Щодо “розкриття” вбивства Ірини Фаріон

Переможні реляції про розкриття вбивства пані Фаріон, згодом можуть перетвориться у черговий “висяк”

0

comments4263

Борис Кушнірук

Економічна та політична аналітика

Політичні погляди - правоцентризм. Хочу, щоби Україна стала модерною, європейською державою. 

Поведінка підозрюваного у вбивстві виглядає трохи зухвало, що вказує на його можливу причетність до цього злочину. Інша справа, наскільки розумію, у слідчих немає жодних прямих доказів щодо скоєння ним саме вбивства. Немає ані знаряддя вбивства, ані свідків, ані слідів пороху на підозрюваному. Тобто є лише фото його можливої присутності поруч з помешканням загиблої. Також є “дивна” оренда зразу трьох помешкань у Львові. Звісно, якщо є свідчення, що саме він домовлявся про оренду.

Насправді, демонстративна присутність протягом трьох днів на місці майбутнього злочину, з надмірно помітним одягом та вельми примітними окулярами, оренда трьох квартир, може справді давати підстави вважати його причетним до вбивства.

Що ж до самого вбивства, то тут все складніше. Насправді, можливо, завдання підозрюваного полягало саме у привертанні уваги на себе. У такий спосіб це заздалегідь спрямовувало слідство по хибному сліду і відволікало зусилля слідчих, які втратили дорогоцінний час для встановлення справжнього вбивці.

Якщо це так, тоді можна зрозуміти і впевнену поведінку заарештованого підозрюваного. У слідства є лише непрямі докази проти нього, які нікуди слідчих не приведуть. Особливо, якщо він справді не є безпосереднім вбивцею. Отже, якщо згодом слідчі не знайдуть замовників та організаторів вбивства і не доведуть його причетність до них, тоді заарештованого дніпрянина доведеться відпускати та вибачатися.

Хоча, якщо це припущення виявиться правильним, тоді можна вважати цей злочин особливо зухвалим і розрахованим саме на не дуже високу професійність наших правоохоронців. Хоча, кого це здивує?

Це все до того, що поки ми бачимо публічні переможні реляції про розкриття вбивства пані Фаріон, яке згодом може перетвориться у черговий “висяк”. До речі, бачив повідомлення, що когось вже навіть встигли нагородити за його розкриття. Як, до речі, свого часу були нагороджені за розкриття вбивства Павла Шеремета, яке, насправді, не розкрили.

Цікаво, нагороди вимагатимуть повернути, якщо українське суспільство знову отримає нерозкрите вбивство?



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!