Блог

Борис Кушнірук: Серіал по мотивам казки Карло Коллоді “Піноккіо”

Казка брехня, та в ній натяк! Добрим молодцям урок.

0

comments4813

Борис Кушнірук

Економічна та політична аналітика

Політичні погляди - правоцентризм. Хочу, щоби Україна стала модерною, європейською державою. 

 

Виготовлення серіалів останнім часом стає популярним інструментом впливу на мізки громадян. Наслідки впливу одного з них ми саме зараз відчуваємо на власних шкурах. 

Днями спілкувався з панами, які пишуть сценарій і хочуть створити серіал по мотивам казки Карло Коллоді “Піноккіо”. Враховуючи, що для наших громадян цей персонаж значно краще відомий під ім'ям “Буратіно”, тому і у сценарії серіалу головний герой фігурує під ним.


 

У серіалі ті самі герої, що і у відомій казці — звісно, “Буратіно”, а також “Тато Карло”, “Мальвіна”, “Карабас Барабас”, “П’єро”, “Пудель Артемон”, “Лисиця Аліса” і “Кіт Базіліо”, “Черепаха Тортила”. 


 

Сюжет серіалу — це продовження життя основних героїв відомої казки, правда, з суттєвою зміною ролі персонажів. 

Зрозуміло, що Буратіно — не змінився. Він такий самий. Один випадковий персонаж у нашому казковому серіалі якось у вузькому колі сказав, що у Буратіно у голові пустота. Наші сценаристи категорично заперечують це. Буратіно, у тому числі і його голова, були зроблені з суцільного поліна. Хоча вважається, що поліно було з кедру чи сосни, але в нас це не простий Буратіно, тому сценаристи наголошують, що його виточили з дубового поліна. 


 

По сюжету серіалу Буратіно купається у промінях слави і народної любови. Він цінує Тату Карла, який зробив його народним улюбленцем, до того ж той найкраще знає, з чого він зроблений. Враховуючи це, Тато Карло знаходиться під захистом Буратіно від поганих дядьків із Заходу, особливо Дядьки Сема. У них є дуже багато питань до Тати Карла. Бо за їхніми твердженнями він причетний далеко не тільки до виготовлення Буратіно та перетворення його у народного улюбленця. Там є ще дуже, дуже багато інших значно контроверсійніших справ. 


 

Хоча Буратіно задовільняє майже усі побажання Тати Карла і той не відчуває проблем з доходами, але все ж таки чим далі, тим більше, Буратіно нудиться нагадуванням, кому він всім зобов'язаний. 

Крім того, ми пам'ятаємо, що поруч з Буратіно постійно знаходиться Мальвіна, яка, насправді, не побігла від Карабаса Барабаса з Півночі, а була завчасно підіслана ним, ще коли Тато Карло лише почав виготовляти Буратіно. Вона опікає Буратіно, постійно проголошує про його мудрість та всесвітню велич. Але ж як співали Лисиця Аліса і Кіт Базіліо: “На дурня не потрібен ніж, Йому з три короби набрешеш - І роби з ним, що хочеш!”

Саме так вирішує за допомогою Буратіно всі свої справи і наша Мальвіно, не забуваючи про власні інтереси і, звісно, про інтереси Карабаса Барабаса. 


 

Втрата повного впливу над Буратіно не подобається Тату Карло, тому він доручає Пуделю Артемону, який насправді відданий лише йому і аж ніяк не Буратіно і не Мальвіні, почати готувати серіал, в якому головним героєм має бути боров Паровоз. Саме цей персонаж, на думку Тати Карло, повинен стати новим головним улюбленцем народу. Зніматися серіал мав би за державний кошт. Тато Карло взагалі вкрай не любить витрачати власні кошти, якщо можна використати чужі.


 

Цей підступний план не міг не викликати обурення Буратіно. Зрозуміло, що він обурився не факту використання на ці цілі десятків мільйонів гривень державних коштів. Його призначенці по всій країні розкрадають і просирають мільярди бюджетних гривень і нічого. Всі при своїх посадах. 

Хоча варто заради справедливості зауважити, що це не так його призначенці, а — Мальвіни, чи Тати Карла, ми ж пам'ятаємо, хто по сюжету серіалу насправді головні особи у нашій казковій державі. 


 

Буратіно образив намір позбавити його статусу головного народного улюбленця. Саме це нестерпно для його дубової голови. 


 

Зрозуміло, що Тата Карла Буратіно не чіпатиме, але Пудель Артемон має піти подалі від нього і, вже не ховаючись, продовжити служити своєму справжньому господарю. 


 


 

Сценаристи кажуть, що сценарій ще пишеться, сюжетні ходи можуть мінятися, але при цьому категорично наголосили, що це лише казковий серіал. Ніякого відношення до реальних подій та персонажів в Україні він не має. 

 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!