Блог

Юлія Ярмаркіна: Учні однієї з Київських шкіл передали кошти на операції військовим

Маленькі герої та їх сім'ї вирішили підтримати тих, хто захищав нашу країну та отримав поранення

0

comments4004

Юлія Ярмаркіна

Журналіст

Журналістика - це хобі яке стало роботою, тому я не працюю, а насолоджуюсь.

Учні однієї з Київських шкіл, разом з батьками та працівниками школи ініціювали благодійні ярмарки. Частину зібраних коштів вирішили направили на лікування військових.

Кошти підуть на надскладні операції захисникам з важкими випадками травм рук і ніг в межах національної програми #ВрятуйКінцівку.

Мета нацпрограми - запобігти ампутаціям і провести 15 000 операцій зі збереження кінцівок протягом наступних років.

«Зараз, під час війни, нашому суспільству особливо важливо нагадувати, що попри все те зло, яке роблять «сусіди», у світі є добро і воно дуже потужне. 

Кожного дня з фронту та атакованих міст до лікарень поступають сотні поранених. Понад 70% травм – це травми кінцівок. Якщо не врятувати руки й ноги наших бійців та цивільних зараз, держава та суспільство отримає десятки тисяч людей з інвалідністю. Середня вартість лікування кінцівки, за умови її збереження, становить в межах 60 000 - 70 000 грн. Ми закликаємо всіх українців взяти участь у зборі на лікування захисників. Це допоможе зберегти їх кінцівки та повернути до нормального життя”, – сказав Сергій Сошинський, ініціатор нацпрограми #ВрятуйКінцівку.

За даними експертів війна, яка триває є війною травмованих кінцівок. Основним засобом ведення бою є артилерійські, ракетні та мінометні обстріли і як результат – тисячі поранених з вогнепальними та мінно-вибуховими травмами рук та ніг.  

Через війну Україну може чекати десятки тисяч людей з інвалідністю, серед яких як цивільні, так і військові. При якісному лікуванні, до 70 % поранених можуть повернутися в стрій, а при професійній реабілітації – більшість вилікуваних зможуть повернутись до більш повноцінного життя у суспільстві.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!