Блог

Юлія Ярмаркіна: Український медик наближає перемогу України на своєму фронті

Відомий український стоматолог, спікер та волонтер Назарій Михайлюк розповів про те, як війна повпливала на його сферу, про стоматологічні санкції проти росії та про те, як працює на своєму фронті заради спільної перемоги

0

comments4088

Юлія Ярмаркіна

Журналіст

Журналістика - це хобі яке стало роботою, тому я не працюю, а насолоджуюсь.

Назарій Михайлюк- український лікар, стоматолог, громадський діяч та волонтер. 

З перших днів війни всебічно допомагає Україні у боротьбі з російською агресією. Запровадив стоматологічні санкції проти росії. Допомагав з житлом переселенцям на заході України та за кордоном. 

Назарій Михайлюк, як спікер підіймав тему війни на кожному виступі у різних країнах світу, щоб люди не забували, що війна все ще триває. 

Як побудувати успішний медичний бізнес в Україні та закордоном та як працює сфера медицини в умовах війни?

Перш за все незалежно від того війна, чи ні для того, щоб побудувати щось успішне в сфері медицини потрібно стати спочатку професійним медиком. Все починається зі знань та практики самого лікаря. Тобто жоден бізнес не буде працювати, якщо попереду цього бізнесу немає головного лікаря, який є знаний, як фаховий спеціаліст. Крок 1 - це стати фаховим спеціалістом, навчаючись на різних міжнародних курсах та відвідуючи різноманітні міжнародні конгреси.  

Крок 2 - думати, як можна масштабуватися. Тобто, як можна збільшити стоматологічну клініку, щоб не тільки ти працював, як фахівець. Після цього розпочинаєш  збирати фахову команду людей, які можуть співпрацювати разом з тобою. Між цими людьми ти вже розділяєш роботу і таким чином отримуєш допомогу та свого роду пасивацію доходу в бізнесі, оскільки навіть при твоїй відсутності, як головного лікаря, клініка може працювати. Надалі, якщо ти продукуєш якісні результати, коли задоволені пацієнти та коли ти маєш гарно задокументовані свої роботи, ти можеш ділитися ними онлайн. Після цього в моєму випадку, важливі люди та світові компанії побачили мої результати і ще в 2011 році почали запрошувати за кордон виступати. Відповідно, коли ти виступаєш за кордорном успішно і їм це подобається тебе запрошують вбільше і більше в різні країни. Також ми дійшли до того рівня, що зараз вже відкриваємо свої навчальні центри у світі, зокрема минулого року - це навчальньний центр у Лас-Вегасі в США, а вже цього року в травні відкриваємо навчальний центр  «M Vision  Asia»  у Куала-Лумпур в Малайзії. Впевнений- це є не останній навчальний центр, масштабування буде відбуватися і надалі, так цікаво, і працювати і жити.

 

 

Ваша родина у медичних колах відома у всьому світі. Ви один із стоматологів хто ініціював санкції у цій сфері. Розкажіть про них, та чи дало це ефект на який ви очікували?

З самого початку війни росії проти України, я зідзвонився зі своїми колегами по цілому світу і ми  вирішили запровадити наші стоматологічні санкції проти стоматологів в росії. Оскільки я та мої колеги являються міжнародними «opinon лідерами» для багатьох світових компаній, ми підписали загальний лист звернення до компаній та закликали їх перестати постачати новітню стоматологічну продукцію, а також новітні технології в росію. Тим самим, ми заставили росіян також відчути відповідальність за ті дії, які зараз виконує їхня країна проти нашої дкржави, вбиваючи наших людей та руйнуючи міста і села. 

Можу сказати, що на 90%  санкції були ефективні, насправді багато світових компаній перестали співпрацювати з росією. Дехто, хто не зовсім совісний залишився, але загалом це дало позитивний результат.

 

 

В чому різниця між нашою системою охорони здоров’я та до прикладу у Європі чи Америці? Що нам потрібно змінювати?

Все розпочинається з освіти. Наша освіта, нажаль програє освіті , зокрема в Америці і в Європі в тому числі і в стоматологічній, і в медичній сфері загалом. В результаті гарної освіти, вони мають хороший рівень знань студентів, які завершують університети. Що стосується самої системи охорони здоров’я там використовується страхова медицина, тобто доступ до лікування має більшість населення. Оскільки працює страхова медицина. У нас, нажаль, доступ до якісного лікування не має все населення України, а тільки ті люди, які мають фінансову можливість цього лікування.

 

Окрім професійних якостей стоматолога, вам як ментору ще вдалось зібрати понад пів мільйона гривень для ЗСУ. Чи важко розповідати про війну в Україні та як колеги за кордоном реагують?

Розповідати про війну не важко, я вважаю, що це дуже потріно. Для  людей, які не проживають в Україні війна тут здається якимось хужожнім фільмом, про який іноземці час від часу чують у новинах, або читають в інтернеті. Останнім часом кількість новин про Україну зменшилась. Саме тому вага розповідати це все зі сцени, мені як лектору є дуже важливою. Їхня реакція після почутого це здивування, шок, як можна так жити  та працювати, чуючи вибухи та ППО. Коли в країні вмирає стільки людей і зрозуміло багато хто  з них хочуть долучитися та підтримати Україну. Хтось морально, хтось намагаться підтримати фінансово, дуже важливо цих людей тримати проінформованими.

 

Які професійні плани на найближчий рік?

Активно працювати в клініці в Києві та в Івано-Франківську, а  також проводити міжнародні курси та виступати на конгресах. Цього року маємо близько 30+ запрошень на виступи, а також нещодавно було відкриття навчального центру в Куала-Лумпур у Малайзії.

 

Як на сферу стоматології в Україні вплинула війна?

На початку війни звичайно, що кількість пацієнтів та запитів на лікування зменшилась. В людей були зовсім іншого харакетеру проблеми про які ми всі розуміємо. Вже починаючи з літа 2022 року пацієнти почали повертатися до рутинних процедур. А починаючи з осені, запит пацієнтів вернувся на 90 % до довоєнного часу.

 

 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!