Блог

Борис Кушнірук: В Офісі Президента готуються до виборів — президентських та парламентських

В Україні почалося "відбілювання" проросійських діячів

0

comments2126

Борис Кушнірук

Економічна та політична аналітика

Політичні погляди - правоцентризм. Хочу, щоби Україна стала модерною, європейською державою. 

 

Вже другу добу в українському сегменті соцмереж палає від факту запрошення керівництвом "Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка" народного депутата Максима Бужанського для виступу перед курсантами.


 

У багатьох, у тому числі автора цих строк, ця інформація викликала негативну емоційну реакцію. У першу чергу — на адресу керівництва "Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка". 

Але, заспокоївшись і почавши розмірковувати над цим фактом, виникли питання щодо адекватності цих емоцій. 

Чому ми так емоційно реагуємо на факт запрошення цього відверто антиукраїнського діяча, але при цьому мовчимо, що він перебуває у парламентській фракції партії “Слуга народу”, яка складає парламентську більшість у парламенті? 

Тобто цей антиукраїнський діяч знаходиться у парламентській фракції, яка, принаймні номінально, згідно Конституції України, відповідає за формування державної політики. 

До Президента Зеленського та лідерів партії “Слуга народу” з боку наших ЗМІ та громадських активістів і так званих лідерів громадської думки щодо самого цього факту ніяких питань немає? До разового виступу перед курсантами емоції є, а щодо знаходження у фракції партії “Слуга народу” — немає? 


 

Але є Максим Бужанський там не один такий. Згадаємо хоча б того ж пана Гетманцева, який ніколи не приховував свого несприйняття всього українського, у тому числі і “Помаранчевого майдану” і “Майдану гідності”, завжди відстоював діяльність РПЦ в Україні, яка по суті є підрозділом російських спецслужб і яка веде відверту пропагандистську і диверсійну діяльність на знищення української державності. 


 

Чому з факту, що цей пан продовжує перебувати у парламентській фракції “Слуга народу”, більш того, очолює один з провідних парламентських комітетів, немає питань і емоцій? 


 

А ще нагадаємо про пана Єрмака, фактично регента при Президенті Зеленському, щодо діяльності якого, впевнений, згодом буде дуже багато питань у антикорупційних органів і спецслужб, і розшукувати його доведеться за межами України.

 

Невже у когось є якісь особливі сумніви щодо нього? Але теж емоцій немає. Всі змирилися, що ця людина, яку ніхто не обирав і майже ніхто не знав до 2019 року, де-факто, керує Україною. 


 

Крім того, замисліться, чого б це керівництво "Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка" вирішило саме пана Бужанського запрошувати для виступу перед курсантами? Невже вважаєте, що це їхня власна ініціатива?

Але кадрові військові на адміністративних посадах особливу ініціативу намагаються не проявляти. Для цього в них завжди начальство є. 

Тому впевнений, що і цього разу це рішення щодо запрошення пана Бужанського надійшло згори. 

А хто у нас, де-факто, керує військовими начальниками? Саме так — Офіс Президента.

Тут ми мусимо неминуче підійти до наступного питання: “А навіщо вкрай зашквареного нардепа вирішили в Офісі Президента почати “відбілювати” в очах українського суспільства?” 


 

Висловлю припущення, що там почали готуватися до виборів, і не тільки президентських, а і до парламентських. 

Причому, враховуючи, що завдячуючи професіоналізму, мужності і героїзму наших військових, план Путіна по знищенню української державності, принаймні на цьому етапі, не вдасться реалізувати, вже почалася робота російських спецслужб по збереженню проросійських діячів в українському політикумі. Вони їм потрібні для подальших спроб знищення України в якості незалежної держави. 

Тому неминуче почнуться намагання інформаційно перетворити таких діячів як Бужанський, Гетманцев, Портнов, Бойко, Татаров, Єрмак і багато ще кого з політиків та журналістів, яких пов'язують з діяльністю в інтересах Росії, на таких, що і не зовсім вже антиукраїнські, і не такі проросійські. 


 

Так, спроба з Бужанським виявилась не дуже гарною. Після публічного обурення у соцмережах та ЗМІ зі сторінки "Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка" у Фейсбуці всю інформацію про його візит та виступ перед курсантами було видалено. 

Але впевнений, що вже найближчим часом побачимо багато інформаційних повідомлень, замовних інтерв'ю, інших піар активностей, спрямованих на перетворення всіх цих антиукраїнських діячів майже на бандерівців. Принаймні на час до перших президентських і парламентських виборів після повномасштабного російського вторгнення. 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!