Блог

Оленка Клочко: Від тієї, що виїхала до Польщі, Віталію Портникову

Минув тиждень з моменту публікації інтерв'ю Віталія Портникова, а його, м'яко кажучи, суперечливі слова тільки зараз дійшли до широкої громадськості й викликали закономірний шквал негативу.

0

comments640

Оленка Клочко

Журналіст, редактор, лінгвіст, волонтер

Українка у Польщі

Щаслива дівчинка з інвалідністю через порушення голосовимови

Авторка блогу "Українська з Оленкою Клочко"

Працювала журналістом у виданнях "Гіпотеза", "Коментарі", "Коментарі. Харків"

Отримала вищу освіту за напрямком "Прикладна лінгвістика", а також "Видавнича справа та редагування" у Харкові

Здобуваю післядипломну освіту у Польщі в Університеті Адама Міцкевича за напрямком "Журналістика та соціальні комунікації" (докторантура)

Займаюся проєктами із вивчення соціальних комунікацій, розвитку та впливу сучасних медіа



В інтерв'ю Ользі Айвазовській, присвяченому закінченню війни, було порушено теми, які цікавлять усіх без винятку громадян. Бувши одним із надвпливових і найавторитетніших журналістів сучасності, Віталій володіє широким світоглядом і величезним багажем знань, проте він не перестає бути від цього людиною. І як властиво людям, він озвучив вкрай суперечливу думку: "Якщо тебе хвилює, що в тебе корумпована країна, а не те, що цієї країни скоро не буде, то валіза, вокзал, Варшава". Вельми категорично.

Мене це неймовірно образило. Я, як та, що виїхала до Польщі на навчання (ще до вторгнення), можу відповісти на таку претензію.

Неможливо заперечувати, що повномасштабна війна перевернула багато чого в нашому житті, але війна незабаром закінчиться. І заяви про те, що нашої країни не стане, звучать щонайменше дивно, тим більше від авторитетного діяча медіа.

Чому корупція раптом не важлива? Усі доступні ресурси вирушають на боротьбу за свободу, але навіть у такий критичний час знаходяться індивіди, які вирішують збагатитися за рахунок наших захисників. І такі нелюди мають бути знайдені й покарані за всією суворістю. Ба більше, громадськість має право знати про такі випадки. Прозорість у державних справах гарантує більш успішний і стабільний розвиток країни. Якщо не боротися з корупцією, шансів в України програти буде набагато більше.

До того ж завдяки підтримці найрозвиненіших країн ми стали багаторазово кращими в усьому після Революції гідності, зокрема й у боротьбі з корупцією, що неодноразово відзначали наші партнери. Прогрес, досягнутий спільними зусиллями, не повинен бути занедбаний, навіть навпаки, ми маємо нарощувати зусилля в напрямі боротьби з корупцією.

І найголовніше: проганяти людей із країни, якщо комусь щось не подобається - максимально дивна позиція. Сьогодні всі сили мають бути спрямовані на згуртування суспільства, а не на роз'єднання, всі сили й уми мають працювати на благо перемоги. І неважливо, де перебуває людина: у Харкові, Києві чи Варшаві.

Як же тоді бути незадоволеним хлопцям і чоловікам? Нагадаю, що, згідно з чинним законодавством, чоловіки віком 18-60 років не мають права залишати країну зі зрозумілих причин.

На закінчення хочу сказати, що подібна необдумана фраза від журналіста такого рівня викликає лише величезне нерозуміння. 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!