Блог

Вадим Трюхан: Вивезення окупантами громадян України в Росію - це ще один вид воєнних злочинів

Те, що протягом останніх днів рашисти вивозять в глиб раші цивільне населення з окупованих територій, в першу чергу з Маріуполя, є беззаперечним воєнним злочином.

0

comments10830

Вадим Трюхан

міжнародна безпека, зовнішня політика, міжнародні відносини, стратегічний менеджмент, політичні консультації, європейська інтеграція

Заступник командира роти Добровольчого формування Бориспільської міської територіальної громади №1, Голова правління громадської організації «Європейський Рух України» та керуючий партнер юридичної фірми "ЮМАС". Дипломат, юрист-міжнародник, магістр державного управління, експерт з європейської інтеграції, міжнародної безпеки, міжнародного публічного та європейського права. Працював на різних посадах в МЗС України, - від аташе Договірно-правового управління до заступника директора департаменту ЄС і Посла з особливих доручень. Був директором Координаційного бюро європейської та євроатлантичної інтеграції в Секретаріаті КМУ. Працював а Адміністрації Президента України, а також за кордоном, зокрема в місії ОБСЄ у Хорватії та в місії Ради Європи зі спостереження за виборами в Косово.  


Це абзац viii) підпункту b) пункту 2. статті 8 Римського Статуту, згідно з яким до воєнних злочинів відноситься:

 

"пряме або непряме переміщення окупаційною державою частини її власного цивільного населення на окуповану нею територію, чи депортація або переміщення частини чи всього населення окупованої території, як в межах відповідної території, так і за її межі;"

 

Зрозуміло, що загалом з початку широкомасштабного вторгнення рашистської орди в Україну, путіним і Ко скоєно вже воєнних злочинів декілької десятків видів, у тому числі по першій частині цього підпункту, в частині масового завезення в Крим громадян Росії.

 

Проте додався ще й цей. Треба про це говорити нашим міжнародним партнерам! Вони мають знати, яке справжнє обличчя Путіна. Не занепокоєння спинять цього міжнародного воєнного злочинця і маньяка, а сила, сила і дух українського народу, підкріплені новітньою західною зброєю!

 

А Статут Міжнародного Кримінального Суду вже час вивчати. Тим, хто невдовзі постане перед судом. Лінк на нього ось: https://www.icc-cpi.int/resource-library/documents/rs-eng.pdf 

 

А тут на русском языке:  https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/995_588



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!