Блог

Юлія Ярмаркіна: Волонтери фонду «Разом для України» потрапили під обстріл на Сумщині під час доставки гуманітарної допомоги

Ранок 13 вересня для волонтерів благодійного фонду «RAZOM for Ukraine» міг стати останнім. Під час розвантаження гуманітарного вантажу для Ямпільської центральної районної лікарні, волонтери благодійного фонду «Разом для України» потрапили під обстріл керованими авіабомбами (КАБ) на Сумщині.

0

comments1313

Юлія Ярмаркіна

Журналіст

Журналістика - це хобі яке стало роботою, тому я не працюю, а насолоджуюсь.

Дві авіабомби розірвалися на відстані лише 100 метрів від медичного закладу. На щастя, волонтери та медичний персонал не отримали серйозних поранень. Однак внаслідок вибухів було пошкоджено автомобілі з гуманітарною допомогою, а також вибито шибки у будівлі лікарні.

Після обстрілу до лікарні почали доставляти поранених мешканців, серед яких жінки, діти та люди похилого віку. Медичну допомогу постраждалим надавали у підвальних приміщеннях лікарні.

Селище Ямпіль, що знаходиться у Шосткинському районі Сумської області, розташоване лише за 12 км від кордону з Росією. За словами місцевих жителів, обстріли керованими авіабомбами відбуваються практично щодня.

Благодійний фонд «Разом для України» не припиняє свою діяльність, незважаючи на небезпеку. Після загострення ситуації на прикордонні Сумщини, фонд започаткував міні-програму з забезпечення лікарень регіону медикаментами, ортопедичними засобами та розхідними матеріалами. Зокрема, завдяки доставкам до Ямполя, Сум, Хотіні, Шостки та Глухова, було передано близько 10 тонн гуманітарної допомоги загальною вартістю 8 млн грн.

Варто зазначити, що вчора, 12 вересня, окупанти завдали удару по машинах гуманітарної місії Міжнародного комітету Червоного Хреста на Донеччині, внаслідок чого загинули троє працівників місії, ще двоє отримали поранення.

Відео з місця подій: Разом для України 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!