"Все правда": Ярова визнала, що пов’язана з Пашинським та буде заступником глави МО

Ярова видала емоційний пост в Фейсбуці, чим фактично підтвердила раніше оприлюднену у низці ЗМІ інформацію про себе

Бізнесвумен та волонтерка Дана Ярова, яку називають "людиною Пашинського", опублікувала на Фейсбуці пост, котрим підтвердила своє призначення на посаду заступника міністра оборони.

"Значить так, раз ви всі вважаєте за необхідне скинути мені ці тексти з усіх помийок, то давайте я цю інформацію опублікую сама. Все написане до останньої коми правда. Enjoy", – написала вона.

оприлюднив дані про можливе призначення Ярової. У статті йшлося про те, що її нова посада означатиме збільшення впливу одіозного ексдепутата Сергія Пашинського.

На діяльність Пашинського нещодавно звернуло увагу видання The New York Times – своїм розслідуванням воно нагадало, що компанії, пов’язані з Пашинським, стали найбільшим приватним постачальником зброї для ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення.

Крім того, Пашинський може мати вплив на компанії, які забезпечують армію харчуванням. Одна з таких компаній – "АТОМСЕРВІС" – перемогла у 8 тендерах на загальну суму 7,21 млрд грн.

"При цьому МО і Антикорупційні раді при міністерстві було достеменно відомо, що ця фірма є неблагонадійною – і цей висновок був задокументований", – говориться на сторінках "Політеки".

Перемозі "АТОМСЕРВІС", начебто, сприяла членкиня Аниткорради при МО Дана Ярова. При цьому Антикоррада втручалася у написання проєктів нормативно-правових актів, а згодом "чинила тиск з метою їх імплементації".

Сама ж Ярова "є членкинею Антикорупційної ради і членом Комісії Антикорради з питань закупівель. Тобто вона одночасно займає позицію громадського контролю і фактично виконавчого органу, що є прямим конфліктом інтересів", – йдеться у публікації. Крім того, Ярова має власний бізнес, а це несумісно з державною посадою.

Все це разом взяте унеможливлює її призначення заступником міністра оборони. "На таку посаду має бути призначена людина, у першу чергу, професійна, досвідчена і чесна, але і також не обтяжена власними фінансовими інтересами. Про Ярову такого не скажеш. Що вона зробить зі своїм бізнесом після призначення – передасть його Ротшильдам чи перепише на чоловіка, маму чи дідуся?", – запитують вони.

Під знаком запитання опиняється і діяльність Антикорради як такої, додають медійники. Функціонувати далі Антикоррада не зможе, як і неупереджено слідкувати за роботою своєї колишньої членкині Ярової.