Головна Новини Дайджест Одеський депутат Саутенков замішаний в корупційному скандалі — джерело
commentss НОВИНИ Всі новини

Одеський депутат Саутенков замішаний в корупційному скандалі — джерело

Служба безпеки України через суд домоглася доступу до документів у справі про незаконний видобуток піску в Дніпропетровській області.

15 липня 2019, 18:57
Поділіться публікацією:
Одеський депутат Саутенков замішаний в корупційному скандалі — джерело

У кримінальному розслідуванні правоохоронців "засвітилася" і фірма "Сапсан трансшип", в якій в період скоєння злочину працював заступником директора обласної депутат від Опозиційного блоку Віталій Саутенков. Про це повідомляє видання "Улюблене місто" посилаючись на Українську службу інформації.

Кримінальна схема

Згідно з матеріалами слідства, в 2015-2018 роках посадові особи фірми "Річковий порт", яка зареєстрована в Дніпропетровській області, перебуваючи у змові з представниками компанії "Сапсан Трансшип" і "Трансфлот Сервіс" під виглядом днопоглиблювальних робіт незаконно видобували пісок в Дніпровському водосховищі.

Правопорушники діяли на підставі фіктивного робочого проекту.

Слід також зазначити, що для видобутку піску використовувалися буксири та баржі, які належали, в тому числі ТОВ "Сапсан трансшип".

Зазначені фірми працювали на підставі незаконно виданих документів, а саме рішення Курилівської сільської ради Петриківського району Дніпропетровської області, дозволу Державного агентства водних ресурсів і проекту з днопоглиблювальних робіт.

Незаконно видобутий пісок реалізовувала компанія "Сапсан трансшип" і "Річковий порт".

Розмір шкоди, встановлений в ході слідства, становить понад 544 мільйона гривень.

Справу відкрито за статтею привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України). Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як виявилося, в 2015-2016 році керівну посаду в компанії "Сапсан трансшип" займав одеський обласний депутат від "Опоблоку" Віталій Саутенков, про що свідчать дані його офіційної декларації і біографії. Причому офіційно він заробляв у компанії "смішні" гроші. І вже зовсім сумнівно, що Саутенков був не в курсі того, чим займається підприємство, яким він керує.

На даний момент підозру у справі незаконного видобутку піску, очевидно, поки що нікому не винесено.

Змова з АМПУ?

Але схема із незаконним видобутком піску, як виявилося, далеко не єдина. У 2016 році Віталій Саутенков змінює місце роботи і стає директором фірми "СТС шипінг", де працює, судячи з усього, до цих пір. Офіційно Саутенков декларує невисокі заробітки в даній компанії – наприклад, за 2018 рік в компанії "СТС шипінг" він отримав лише 72 тисячі гривень.

При цьому дана компанія, також як і фірма "Сапсан трансшип" потрапила в поле зору правоохоронців. Причому фірма "СТС шипінг", "засвітилася" в розслідуванні якраз у період, коли очолювати підприємство став Саутенков.

Так, згідно з матеріалами слідства, посадові особи Адміністрації морських портів України та Одеської філії держпідприємства не брали обов'язкові платежі під час здійснення заходу суден в Одеський морський торговий порт.

Тоді правоохоронці запідозрили змову і через суд наклали арешт на документи та майно, вилучені під час обшуку. При цьому особливо руху в розслідуванні на даний момент не спостерігається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!