Головна Новини Дайджест 2021 Глава НАБУ Ситник вимагав великого хабара з арабського інвестора – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава НАБУ Ситник вимагав великого хабара з арабського інвестора – ЗМІ

Підприємець зазначив, що з такими проявами корупції він не стикався навіть у країнах третього світу

18 листопада 2021, 19:08 comments3531
Поділіться публікацією:
Глава НАБУ Ситник вимагав великого хабара з арабського інвестора – ЗМІ

З бізнесмена вимагали хабар (фото з відкритих джерел)

Арабський підприємець Рашид Сірхінд, який мав намір інвестувати кошти в Україну, зіткнувся з вимогою хабаря з боку директора НАБУ Артема Ситника та його заступника Гізо Углави. Про це бізнесмен розповів в інтерв'ю виданню "Вісті Лос-Анджелеса".

"Ми хотіли розвивати в Україні IT-сектор та нерухомість. Як тільки домовленості було досягнуто, вже наступного дня до мене приїхали люди. Назвали імена своїх керівників – Артем Ситник та Гізо Углава. І була умова від керівників НАБУ: ми маємо віддати їм частину грошей, якщо хочемо працювати у цій країні", – заявив він.

При цьому підприємець наголосив, що з такими проявами корупції він не стикався навіть у країнах третього світу.

"Я думав, що Україна – велика європейська країна. І ми зможемо співпрацювати. Але навіть у Зімбабве нам було ефективніше та приємніше реалізовувати проєкти та працювати, ніж в Україні", – прокоментував інвестор.

Рашид абін Ахмед Шараф Сірхінд понад 15 років інвестує у нерухомість та IT-технології у всьому світі. Має активи на суму $800 млн. Його головна компанія — Тор Arab World Invest. В Україні бізнесмен планував відкривати філію свого фонду Invest in Ukraine, щоб успішно реалізувати досвід арабських інвестицій вже у найближчі 5-7 років.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Захід хоче змінити Ситника . Відмова МВФ у черговому транші кредиту та чергові вимоги про реформи та боротьбу з корупцією є наслідком скандалу навколо Артема Ситника, який продовжує очолювати НАБУ, порушуючи рішення КС та за наявності вироку за корупцію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Стас

18 листопада 2021, 19:50

Стаття чисто замовна і написана продажним журналістом, який отримує свої гонорари від Росії. Написана з метою дискредитації України та НАБу в особі Ситника. Я думаю що правоохороним органам давно потрібно звернути увагу на продажних журналістів, які працюють на замовлення Росії. Фраза "вже наступного дня до мене приїхали люди. Назвали імена своїх керівників – Артем Ситник та Гізо Углава. І була умова від керівників НАБУ: ми маємо віддати їм частину грошей, якщо хочемо працювати у цій країні" це вже зовсім не вписується в принцип вимагання коштів чи послуг. А може вони назвали прізвище що вони приїхали від Байдена, Меркель чи Макрона, або від інопланетян чи супермена. Як кажуть в народі " Писака Молчанов перднув, а ви нюхайте"

Николай

18 листопада 2021, 19:37

Вот поэтому чиновников, злоупотребляющих властью, надо прилюдно казнить на площади, чтобы страну ни позорили. После пары таких показательных казней у многих желание пропадёт к лёгким деньгам...

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!