Головна Новини Дайджест 2023 Колишній працівник СБУ Євген Талантов обріс елітною нерухомістю в столиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній працівник СБУ Євген Талантов обріс елітною нерухомістю в столиці

Євген Талантов – темна конячка та син чекіста

30 березня 2023, 20:55 comments12513
Поділіться публікацією:
Колишній працівник СБУ Євген Талантов обріс елітною нерухомістю в столиці

Євген Талантов обріс елітною нерухомістю в Києві (фото з відкритих джерел)

Історію про колишнього працівника СБУ Євгена Талантова опублікувало видання  "Інформатор"

 Євген Талантов — темна конячка. Бути не помітним у нього  крові, адже він не лише чекіст — син чекіста. Його батьки з Донбасу, місце останньої реєстрації — Алчевськ, вулиця Леніна. Батько має посвідчення ветерана МВД СБУ. Але вік — 63 роки -  дозволяє говорити про те, що він розпочав свою службу під час СРСР, потім продовжив під час незалежної України.

Вулиця Леніна — центральна в Алчевську.   Отримати там квартиру могли лише партійні функціонери, як за старих та нових часів, або знакові силовики. До речі реєстрація на цій вулиці у подружжя різна, тобто вони мають квартири у двох різних будинках. Плюс за матір’ю Оленою Талантовою закріплена ще квартира у Луганську. 

Враховуючи нерухомість, можна зробити висновок, що  Валерій Талантов був “шишкою” у себе в місті, не дивно, що його син легко вступив у самий престижний  на початку 2000 виш на сході України -  Харківську юридичну академію ім. Ярослава Мудрого, яка надалі допоможе Євгену зі зв’язками. 

Щодо самих батьків, но на цей час, скоріш за все мешкають вже не на Донбасі, а в Києві. За недавнім місцем служби свого сина. 

Алчевськ з 2014 року окупований РФ. Євген Талантов навряд чи міг легко просуватися по службі, якби його найближчі рідні залишалися у ЛНР.  

Наразі на батьків Євгена Валерія та Олену Талантових зареєстровані дві квартири — у Фортечному тупику б.9 кв. 79 та вулиці Василя Тютюнника 51/1-А кв. 194. За цією же адресою на Валерія Талантова зареєстрований гараж. 

Вулиці Василя Тютюнника 51/1-А — це престижна новобудова у Києві, ЖК “Французькій квартал”, де у середньому квартира коштує чверть мільйона доларів й вище. Непогане придбання для пенсіонерів-переселенців, у яких син держслужбовець й які не продавали свою нерухомість на Донбасі не продавали.  

Друга квартира подружжя Талантових знаходиться у пішій доступності від першої.  Все це у престижному трикутнику “Печерська”, “Палац України”, “Либідська”.  Це так званий Ніжний Печерськ, будинок знаходиться в парковій зоні, квартири коштують понад 100 тисяч доларів.

Але це не все. На самого Євгена Талантова зареєстрована за адресою Максима Максимовича 7-б, ціна квартир від 2,5 до 3,5 мільйонів гривень. Також на нього оформлена земельна ділянка у селі Дмитрівка, Києво-Святошинському районі. В цьому селі чимало елітних дач, будинки коштують від трьох  десятків мільйонів гривень. Складно сказати, коли саме рядовий працівник СБУ зміг придбати всю цю нерухомість, та чи відображена вона в його деклараціях. Адже через воєнний стан публічні реєстри закрити.      

 

Автопарк Талантових помірний, щонайменше то що відображено у документах, але звідки гроші на ці автівки є питанням. На матір Євгена Талантова у 2013 році була зареєстрована машина  HYUNDAI SANTA FE 2008 року. На той момент така машина коштувала понад півмільйона гривень, на пенсію не купиш. Наразі на ці номери зареєстрована вже вантажна автівка, але у батька є гараж, а тому наврядчи батьки Євгена Талантова рухаються на метро.

До преси потрапив скандал з можливою дружиною оперативника — Ларисою Талантовою, яка є прокуроркою у Києві та займається  митними справами,  з якого стало відомо про автомобільні махінації пані Талантової. Лариса Талантова купила автомобіль Toyota RAV4 2014 за заниженою як мінімум у 2,5 раза ціною.

 

Повідомлення про купівлю транспортного засобу вона подала до Єдиного державного реєстру декларацій, повідомляє "Слово та Справа".

 

Як зазначила Талантова, авто вона купила у громадянина України Тетяни Михайлівни Циганкової за 255 тисяч гривень. Однак, на ринку вживаних автомобілів ціна на японський кросовер починається від 600 тис. грн і закінчується 800 тис. грн. грн.

ФОП Циганкова Тетяна Михайлівна був зареєстрований у Луганській області, тобто на малій родині Талантових. Там Татьяна Михайлівна займалася торгівлею з лотків. Після переїхала до Київа, де заснувала “Українську асоціацію маркетингу”, ФОП закрила.   Скоріш за все йдеться про розповсюджену схему “обналу” майна та грошей, яку використовувала  його родина. 

 

На самій Ларисі Талантової ані підприємств, ані нерухомості не зареєстровано. 

 

Творчий шлях Євгена Талантова

 

Євген Талантов закінчив харківський Національний університет імені Ярослава Мудрого в 2004 року. Це досить успішний курс, серед випускників якого є чимало силовиків на керівних посадах, суддів Вищих судів. Тобто знайти зв’язки для просування по службі можна було легко. Й скоріше всього саме вони зіграли. 

Спочатку Євген Талантов будував кар’єру в СБУ, зокрема в київському управлінні. А в 2020 неочікувано переходить в ДБР, причому зі столиці в Краматорськ. 

Нелогічне призначення пояснюється “рейдерським захопленням” ДБР харківським СБУ, з яким Талантов безумовно мав зв’язки. 

Чому Краматорськ також питання зрозуміло. В “сірій зоні” АТО -ОСС з  першого дня війни 2014 року ширилися контрабанда, віджим майна силовиками, інші незаконні або напівзаконні процеси, які “кришували” правоохоронці та судді. А це зона відповідальності ДНР. Потрапити на це місто була можливість не у всіх, у Талантова вона з'явилась.

ДБР Краматорську, де вказано що у справах, які розслідує тер підрозділ бюро 50 на 50 проваджень, де фігурують правоохоронці та військові. Але при цьому до суду скеровано понад 300 справ у відношенні рядового та сержантського складу ЗСУ, та одиниці у відношенні інших суб’єктів — поліцейських, суддів, працівників прокуратури тощо.  Тобто всіх тих, хто під час повномасштабної агресії перейшов на бік ворога. Адже навіщо було проти них розслідувати справи, якщо можна брати відкати? Цікаво, куди дивиться керівник Євгена Талантова — Андрій Прищепа?

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Олена

4 червня 2023, 10:54

Я долго не верила, что мне удастся поймать барыгу в рамках акции от Егора Левченко, но это случилось! Получила приз и осталась очень довольна.

Ямада Танака

3 квітня 2023, 21:41

Цікава стаття, але є просто тотальні помилки. Мала батьківшина названа "родіною", "ДБР" - обізвали "ДНР". Розповсюдили дані про співробітника та його сім'ю. Хоча могли вказати райони міста Київ і вичитати текст перед публікацією. А саме цікаве - де факти безпосередніх правопорушень цим співробітником, чи хоча б інформація про те, що були якісь спроби рощслідування зловжиння і т. П. Є інфа про батьків та дружину. Де інфа про фігуранта вашої статті?

Сергій

3 квітня 2023, 16:31

Заказуха явна, сліплена на колінці

Наглядач

3 квітня 2023, 16:21

Заказна дурня та несенитниця! Фактів нуль, все притягнуто за вух мертвого осла! Мабуть на хвіст якійсь гадині дуже наступив цей ДБРівець☝️

Олексій

3 квітня 2023, 14:43

Чи в гуглі перекладали. Чи то вже для публікації матеріалу літредактори вже не потрібні? Елементарних помилок купа, чи для друкованого видання граматичні помилки вже норма?

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!