Головна Новини Дайджест 2020 Підлеглі Кропиви з кіберполіції можуть тиснути на валютників за допомогою фейкових заявників, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Підлеглі Кропиви з кіберполіції можуть тиснути на валютників за допомогою фейкових заявників, - ЗМІ

Як українські кіберполіцейських тиснуть на вітчизняний бізнес пропозиціями, "від яких неможливо відмовитися"

13 жовтня 2020, 16:55 comments60701
Поділіться публікацією:
Підлеглі Кропиви з кіберполіції можуть тиснути на валютників за допомогою фейкових заявників, - ЗМІ

Працівники Департаменту кіберполіції України використовують “штучних заявників” для реєстрації кримінальних проваджень та подальшого блокування роботи низки вітчизняних електронних обмінних пунктів. Про це йдеться в розслідуванні “Кіберпол, який ми заслужили?”, пише "Перший діловий".

Його автори натякають, що наразі ринок компаній, які ведуть діяльність з обміну валют, опинився “під прицілом” правоохоронців, серед яких вирізняється персона заступника начальника Департаменту кіберполіції Сергія Кропиви. А задля пресингу на компанії, які відмовляються “співпрацювати” з силовиками, долучають так званих “торпед” на кшталт “записних скаржників”, які звертаються з заявами про нібито скоєння злочинів.

Відповідь на запит журналістів:

picture

Зокрема, автором щонайменше двох таких звернень, які стали підставами для блокування роботи філій ТОВ “ФК “Ліберті Фінанс”, виступає Анатолій Колесніков. З різницею в два тижні чоловік поскаржився на нібито шахрайські дії “вагою в 1000 гривень” двох різних обмінних установ. Після цього роботу київського офісу “Ліберті Фінанс” було заблоковано внаслідок проведення обшуку – вилучено грошові кошти на загальну суму близько 300 тис. дол. та обладнання.

picture

Вважається, що метою здійснення пресингу на валютників є спроба силовиків “підбити” компанію під себе та домогтися початку “співпраці” з бізнесом, який діє виключно в правовому полі. Такі дії відбуваються на тлі безперешкодної роботи цілої низки сумнівних структур, яким приписують “опіку” та “дахування” з боку силовиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Антон

26 листопада 2020, 18:35

так вебмани вроде запрещены на у нас?

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!