Головна Новини Дайджест 2023 План “шатун” на Вінниччині - як Гройсман та його команда узурпують владу в регіоні
commentss НОВИНИ Всі новини

План “шатун” на Вінниччині - як Гройсман та його команда узурпують владу в регіоні

Узурпація влади Гройсманом та його командою на Вінниччині. Хто стоїть за новим "шатуном" - подробиці

28 квітня 2023, 18:43 comments9565
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:
План “шатун” на Вінниччині - як Гройсман та його команда узурпують владу в регіоні

Гройсман та його команда узурпують владу на Вінниччині. Фото з відкритих джерел

Політсила експрем'єра продовжує по-путінськи розправлятися з опонентами брудними методами

У Вінницькій області довкола представників команди Гройсмана продовжуються гучні політичні скандали. Так, останнім часом ЗМІ неодноразово повідомляли про випадки тиску з боку представників "Української стратегії Гройсмана" (УСГ) на місцеві органи влади та голів ОТГ Вінниччини з метою перетягування на свій бік. Повідомляється, що в першу чергу, це стосується голів та депутатів, яких було обрано від партії Петра Порошенка або які тісно з нею співпрацюють.

Серед основних рушіїв процесу переформатування місцевих рад "по-гройсманівські" експерти називають міського голову Вінниці Сергія Моргунова та депутата Вінницької обласної ради Геннадія Мазура. Останній, до речі, нещодавно став героєм чергового скандалу. Журналісти викрили його на плагіаті дисертаційної роботи.

Як відомо, про Моргунова та Мазура написано вже багато, але за повідомленнями керівників УСГ, за лаштунками процесу лишаються основні виконавці, так звані "чорнороби" Гройсмана, чиїми руками непокірні голови та депутати місцевих рад де-факто заганяються в партійну стайню. При цьому "гройсманівці" не гребують будь-якими методами: від умовлянь та підкупу, до погроз та інформаційної дискредитації.

Говорячи про "чорноробів" у першу чергу експерти згадують братів Штогриних, які, нагадаємо, добре відомі політикуму Вінниччини своїми методами та нерозбірливістю зв’язків. Хоча йдеться, скоріше про Руслана Штогрина, який є публічною персоною, а його брат Роман лишається в тіні та відповідає, як кажуть наближені до них люди, за "силове прикриття", кажуть експерти.

За інформацією з відкритих джерел відомо, що Руслан Штогрин за свою кар’єру експерта та політтехнолога змінив багато політичних команд, аж поки не потрапив в орбіту Володимира Гройсмана. Що саме спонукало Володимира Борисовича довірити свою політичну стратегію одному з братів Штогриних — достеменно невідомо, але люди з оточення експрем'єра говорять, що брати відповідають за найбільш брудні проєкти партії УСГ, яких з втрачанням позицій Гройсмана на Вінниччині стає все більше.

Гройсман і "руки кремля"

Але нагадаємо, що влитися в команду Гройсмана Руслану Штогрину не завадила навіть його публічна заява 2010 року. Тоді, коментуючи перемогу Гройсмана на виборах місцевого голови Вінниці Штогрин порівняв його виборчу стратегію зі стратегією Путіна — "План Путіна" для Вінниччини.

"Створюється міф про те, що написано стратегію розвитку країни (міста), яка в швидкому майбутньому перетворить Росію (Вінницю) на супердержаву (супермісто), де всі будуть жити багато і щасливо", — розповідав Штогрин.

"План Гройсмана, інтерпретований політтехнологами з путінського, "Вінниця-2020 – це рівні дороги, суперсучасна медицина, це всі щасливі. Отже, створено міф про "рожеве" майбутнє, в яке люди охоче повірять. А якщо хтось буде не згодний з командою Гройсмана, то він не згодний зі стратегією "Вінниця-2020", а значить він – не патріот Вінниці", — резюмував Штогрин.

Хоча, з іншого боку, не можна виключати й того, що Гройсману свого часу сподобалося подібне порівняння і Руслан Штогрин опинився в його команді. Але на дворі вже не 2020 рік, коли можна було вдало грати на амбіціях Володимира Борисовича, малюючи йому тріумфальне повернення у велику політику на чолі величезної парламентської фракції. Очевидним стає, що зі зникненням Гройсмана з публічного простору після широкомасштабного вторгнення рф в Україну зникли й політтехнологічні бюджети, які раніше добре освоювалися. Тому й доводиться політтехнологу займатися не стратегією, а брутальним тиском на місцевих депутатів. Як це практикує путін у росії.

Як нещодавно повідомлялося в ЗМІ, Руслана Штогрина було помічено в Бершаді, де він намагався переконати депутатів створити більшість з представниками проросійської партії "Наш край".

Хто ще стоїть за "шатуном" Гройсмана

Іншим яскравим "чорноробом" команди Гройсмана місцеві називають колишнього селищного голову Гранівської селищної ради Віктора Боднюка. Як повідомляється, втративши посаду через процес децентралізації, який передбачав приєднання Граніва до Краснопільської територіальної громади, пан Боднюк зосередився на боротьбі зі своїми основними ворогами: децентралізацією, головою Краснопільської ОТГ та здоровим глуздом, про що пошепки говорять як самі мешканці Граніва, так і представники місцевого політикуму.

Але, як відомо, запекла боротьба потребує неабияких сил та коштів, і тому Віктор Боднюк охоче прийняв допомогу від "батька децентралізації", як любить себе називати Володимир Гройсман. По факту виходить, що його люди вдало грають на особливостях та слабкостях Боднюка, використовуючи його в ролі такого собі бультер’єра для тиску на інших голів та депутатів.

До речі, порівняння з певною породою собак не є випадковим, тому що у Боднюка є своя, і досить сумна історія стосунків з вірними друзями людини. Нагадаємо, в одну з субот березня 2020 року тоді ще сільській голова Граніва Віктор Боднюк роз‘їжджав на своєму авто по селу, в якусь мить зупинився біля одного з дворів, висунув з вікна рушницю з глушником і розстріляв двох собак на очах у власника цих тварин. За словами свідків, власником собак був 15-річний підліток. Тоді поліція порушила кримінальне провадження.

Іншим героєм команди Гройсмана для схиляння місцевої влади до "вірних партійних кроків" є сумновідомий на

Вінниччині журналіст-розслідувач Віктор Рись. Очевидно, добрі часи для нього закінчилися ще в 2018 р., як і припинила своє існування газета журналістських розслідувань "Шанс", від імені якої пан Віктор оприлюднював свої розслідування. Ким саме він був у газеті — спеціальним кореспондентом, головним редактором чи засновником — достеменно не відомо до сих пір. Але з офіційних джерел можна дізнатися, що в газеті до припинення її існування працювала лише одна людина. Схоже, що це і був Віктор Рись власною персоною.

Відсутність офіційної площадки не зупинила цього фейкового журналіста-розслідувача. Площадки немає, а вивіска лишилась, і тому Віктор Рись продовжує проводити свої так звані "розслідування" під прикриттям газети та журналістського посвідчення. Поінформовані джерела стверджують, що останнім часом у нього з’явився серйозний оптовий замовник, яким він надзвичайно пишається та ретельно відпрацьовує своєю відеокамерою місцевих депутатів та голів ОТГ згідно списку, який йому оновлюють люди Гройсмана.

В штабі "Української стратегії Гройсмана" не під запис розповідають, що працювати з Рисем їм дуже зручно. По-перше, в нього відсутні будь-які гальма, а по-друге - смішний бюджет, на якому можна заробити. Попередньо стало відомо, що за виїзд та відпрацювання одного об’єкту він бере 2 тис. гривень та вельми задоволений отриманням будь-яких коштів.

Цікаву технологію Віктор Рись використовує для просування себе, як журналіста-розслідувача в пошукових системах. Наприклад, якщо поцікавитися його персоною через пошук в Гуглі, то можна побачити цікаві результати:

picture

Посилання ведуть на сайт знайомств, але в описі до нього згадується історія зі спаленим в 2017 році авто Віктора Рися. Лишається тільки здогадуватися, яку саме мету ставив перед собою Віктор Рись, використовуючи подібне ноу-хау: покращувати свою пошукову видачу чи знаходити клієнтів серед відвідувачів сайтів знайомств? Але схоже на те, що його діяльність максимально наблизилася до надання подібних послуг.

У сухому залишку виходить, що брати-акробати (політтехнологи), які перевзуваються в повітрі, "любитель" собак з Граніва та фанат сайтів знайомств з камерою — ці люди фактично тероризують міське самоврядування Вінниччини на замовлення колись перспективного політика державного рівня. А ще — один міський голова та депутат-плагіатор.

Як відомо, вінничани завжди вирізнялися своєю терплячістю, але ніколи не забували й про гордість. І тому ситуація в депутатському корпусі Вінниччини чим далі, тим все більше стає вибухонебезпечною та закінчиться суттєвим переформатуванням, яке поставить крапку і на регіональних амбіціях окремих діячів, таких як Гройсман та його команда.

Насамкінець зазначимо, згідно з Конституцією України (стаття 5) ніхто в країні не може узурпувати владу. Політична війна Гройсмана на Вінниччині вже багато місяців має такі ознаки узурпації. Це де-факто на фоні агресії рф проти України перетворюється у надзвичайно тяжкий злочин на рівні держзради чи сепаратизму. Тому вже явно підпадає під кваліфікацію Кримінального кодексу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Степан

9 травня 2023, 15:04

Ігор , а що він зробив для жителів нашої області? Ти ще не стикався на скільки підлий він

Наталка

9 травня 2023, 14:53

Ігор , хоч одне назви, що твій мазур доброго, там де нема наживи, зробив? Він у своєму місці де проживає ніхера не зробив, про що говорити.

Ігор

2 травня 2023, 15:08

Знаю Геннадія Мазура особисто...Знаю скільки добра він робить для жителів нашої області...Прочитав це...Поняв, на скільки можуть бути підлими і низькими наші люди, за копійку маму продадуть.... Згадуються слова Петлюри..Не так страшні московські воші, як українські гниди

Анна

2 травня 2023, 15:05

За 30 срібних монет Іуда Ісуса продав, а Ви совість... Сліпий побачить, що заказуха...

Ольга

2 травня 2023, 15:03

І як в Вас тільки повертається язик писати таку гидоту на Геннадія Мазура....Він допоміг мені, можна сказати життя врятував...Продажні шкури...

Олег

2 травня 2023, 15:00

Геннадій Федорович Мазур людина слова, волонтер, допомагає нам на передкові... А автор цієї нісенітниці навіть не підписався під своїми словами...Грош ціна таким писакам...

Олександр

2 травня 2023, 12:13

Горе писаки зі своїми заказними статтями дістали вже всіх. В цій «писульці» не надано жодного підтвердження видумкам про Геннадія Федоровича Мазура… Задумайтесь як проявити себе людям, які нінащо не здатні… Відповідь одна…вони своїми брехливими язиками намагаються очорнити людину, яка робила і робить надзвичайно багато для перемоги на кацапами… Геннадій Федорович так тримати…Не оглядайтесь на цих невдах… Вінниччина з Вами….

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!