Головна Новини Дайджест 2023 Ярова стане заступницею міністра оборони, але за нею стоїть Пашинський – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ярова стане заступницею міністра оборони, але за нею стоїть Пашинський – ЗМІ

ЗМІ дізналися, що Дана Ярова може бути призначена заступницею міністра оборони з питань тилового забезпечення і держзакупівель

22 вересня 2023, 14:05 comments1510
Поділіться публікацією:
Ярова стане заступницею міністра оборони, але за нею стоїть Пашинський – ЗМІ

Дана Ярова

Одіозний колишній нардеп Сергій Пашинський, який потрапляв у корупційні скандали, може посилити свій вплив на Міноборони України після того, як заступницею міністра стане бізнесвумен та волонтерка Дана Ярова. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Політека". За даними видання, Ярова буде призначена заступницею міністра оборони з питань тилового забезпечення і держзакупівель.

"Пашинський і зараз відкриває двері у кабінетах МО ногою, а коли його людина ще й отримає таку "хлібну" посаду, як заступник з питань тилового забезпечення, його можливості заробляти стануть майже безмежними", — цитує видання анонімне джерело в Міноборони.

Ярова відома своєю активністю як член Антикорупційної ради при МО, що була створена на початку цього року. 

Як медійна особа та член Антикорради вона публічно захищала маловідому компанію ТОВ "АТОМСЕРВІС", яка перемогла у 8 тендерах на загальну суму 7,21 млрд грн з 24-х.

"При цьому МО і Антикорупційні раді при Міністерстві було достеменно відомо, що ця фірма є неблагонадійною – і цей висновок був задокументований", — наголошується у публікації.

Як повідомляють журналісти сайта Політека, власники "УКРАТОМСЕРВІС" тісно співпрацюють з Пашинським, який і може через свої зв’язки у МО допомагати їм перемагати у конкурсах.

За даними джерел видання у МО, наразі компанії, пов’язані з Пашинським, забезпечують за рахунок держбюджету постачання майже 40% бронетехніки та іншого озброєння. Одночасно компанії, які забезпечують армію й продуктами харчування, теж пов'язують із Пашинським.

Щодо Ярової, то видання звертає увагу на те, як вона отримала фактичну монополію на публічні заяви від імені Антикорупційної ради при МО. "Вона найчастіше за всіх з’являється на ТБ та інших ЗМІ, коли журналісти та блогери хочуть отримати коментарі щодо закупівель МО та витрат грошей платників податків. Фактично інформаційною політикою Ради, колегіального органу, який складається з різних людей, не обтяжених ніякою відповідальністю, керує лише одна особа", — йдеться у публікації.

Будучи настільки медійною, Ярова поширює тези, що після початку її роботи у Раді бюджетом було зекономлено більше 5 млрд грн. Видання називає це маніпуляцією громадською думкою і пояснює, що сума так званої економії була вирахувана доволі примітивно.

У зв’язку з призначенням Ярової заступницею міністра тепер виникають питання до діяльності самої Антикорради при МО, адже таке призначення може вважатися підкупом члена цього органу. Відтак, якщо Антикоррада не буде розпущена і до неї не увійдуть на 100% інші люди, вважати її неупередженою далі буде неможливо, підсумовує видання. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!