Головна Новини Дайджест 2021 Журналісти програми «Гроші» знімають замовні сюжети та ведуть незаконне стеження
commentss НОВИНИ Всі новини

Важливо Журналісти програми «Гроші» знімають замовні сюжети та ведуть незаконне стеження

Зокрема, журналіст програми «Гроші» Андрій Стельмах повідомив, що здійснюється спостереження за будинком матері юриста Павла Барбула

16 березня 2021, 09:02 comments1788
Поділіться публікацією:








Журналісти програми «Гроші» знімають замовні сюжети та ведуть незаконне стеження

Журналіст програми "Гроші" Андрій Стельмах веде стеження за приватними особами в рамках редакційних завдань програми "Гроші" на телеканалі "1 + 1". Про це стало відомо з опублікованої у вільному доступі розмови між журналістом телеканалу і юристом Павлом Барбулом, повідомляє from-ua.com.

Під час розмови Стельмах повідомив, що журналістами проекту здійснюється спостереження за будинком матері Барбула, який розташований в смт. Козин, Київської обл., його автомобілем, членами його сім'ї. Він також запропонував надати відео-інтерв'ю про причетність до нього осіб, які нібито відвідують будинок його матері.

Раніше журналіст Андрій Стельмах працював на телеканалі Віктора Медведчук ZIK, на який рішенням РНБО нещодавно були накладені санкції за ведення пропагандистської роботи в інтересах РФ.

picture

З повного запису розмови можна зробити висновок, що журналіст виконує замовлення третіх осіб, оскільки ним точно не сформульовано, яка саме діяльність Павла Барбула могла зацікавити журналістів загальнонаціонального каналу.

Павло Барбул вже більше трьох років не є чиновником і не має жодних зв'язків з політичними силами або державними органами, тому не може бути об'єктом підвищеної уваги з боку ЗМІ. За словами його адвоката, все майно відповідає поданій декларації, а сама декларація перевірена НАПК на предмет відповідності закону.

"Барбул П.А. не є посадовою особою органу державної влади або місцевого самоврядування. Інформація, що підлягає опублікуванню, подавалася і була опублікована в порядку та у спосіб, передбачений законодавством. Відомості, що стосуються соціальних зв'язків Барбула П.А., його професійної, ділової діяльності є конфіденційною інформацією", — зазначила адвокат Павла Барбула Марина Мкртчева.

Журналісти мають право знімати і фіксувати діяльність чиновників, в той час як втручання в життя приватних осіб і незаконні оперативно-розшукові дії є порушення ст. 32 Конституції України.

"Це також є злочином, переслідується законом за ст. 182 кримінального кодексу, про що журналіст був попереджений і фактично визнав під час розмови", — додала адвокат.

Нагадаємо, Павло Барбул став об'єктом замовний піар-атаки, адвокати пов'язують це з його професійною діяльністю. Так в Печерському УП ГУ ПП в р .. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12020100060003326 про вчинення групою осіб кримінального злочину, передбаченого ст. 182 КК України, внаслідок публікації негативної недостовірної інформації на більш ніж 10 сайтах про Барбула П.А., зміст якої містить втручання в його приватне життя.

18.02.2021 постановою Печерського районного суду міста Києва від 18.02.2021 року у справі №757 / 3739/21-к було перевірено наявність підстав для накладення арешту і прийнято обґрунтоване судове рішення про арешт майнових прав інтелектуальної власності доменних імен веб-ресурсів шляхом зобов'язання інтернет -провайдерів, закрити до них доступ користувачів мережі Інтернет на території України. Зазначена постанова підлягає негайному виконанню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!