Головна Новини Дайджест 2024 ЗМІ про законопроект №8371: поспішні рішення можуть мати небезпечні наслідки
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ про законопроект №8371: поспішні рішення можуть мати небезпечні наслідки

ЗМІ розповіли про негативні наслідки для України, які можуть відбутися після прийняття закону

3 липня 2024, 17:59
Поділіться публікацією:
ЗМІ про законопроект №8371: поспішні рішення можуть мати небезпечні наслідки

УПЦ

Треба бути обережним у питанні законопроекту №8371, який фактично передбачає заборону Української Православної Церкви (УПЦ) в Україні, про це пишуть "Подробиці" з посиланням на політолога Олександра Кочеткова.

У матеріалі видання йдеться про те, що таке рішення матиме негативні наслідки як для внутрішньої ситуації в країні, так і для її міжнародних відносин, адже питання віри неможливо вирішити "адміністративно".

Видання підкреслює, що процеси, пов’язані з вірою, вимірюються не роками і навіть не десятиліттями. Трагічний розкол християнської церкви відбувся ще у 1054 році, але православні та католики досі не порозумілися. Рішення прискорити перехід єпархій від УПЦ до ПЦУ є помилковим, адже це може призвести до конфліктів та розколу в українському суспільстві, відзначено у матеріалі.

Видання наводить ряд аргументів проти законопроекту №8371. Зокрема, таке рішення суперечить міжнародним правовим нормам, наприклад, Загальній Декларації прав людини, Міжнародному Пакту про громадянські і політичні права та Європейській Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

Крім того, у матеріалі йдеться про те, що прийняття цього закону може негативно вплинути на рух України до Європейського Союзу.

В ЄС зростають настрої, що в Україні може відбуватися переслідування віруючих. Заборона УПЦ може призвести до обмеження допомоги Україні зброєю та ресурсами.

У статті вказано, що замість поспішних рішень, необхідно зосередитися на поступовому та зваженому переході вірян до ПЦУ, використовуючи методи переконання та економічні важелі. Також треба узгодити законопроект №8371 з Венеційською Комісією. Це допоможе зняти значну частину заперечень проти законопроекту та уникнути порушення міжнародних норм.

Важливо додатково розгорнути міжнародну інформаційну роботу, щоб роз’яснити реальний стан православ’я в Україні.

"Пиляти гілку, на якій сидимо — просте, але нерозумне рішення. Прийняття законопроекту №8371 може мати непередбачувані та негативні наслідки для України. Важливо діяти обережно, зважено та з повагою до всіх вірян", — сказано у матеріалі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чому в Україні не забороняють УПЦ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!