Головна Новини Здоров'я наше тіло Фахівці назвали головні симптоми підвищеної кислотності шлунку
commentss НОВИНИ Всі новини

Фахівці назвали головні симптоми підвищеної кислотності шлунку

Підвищена кислотність: від печії до виразки

24 липня 2017, 16:09
Поділіться публікацією:
Фахівці назвали головні симптоми підвищеної кислотності шлунку

Кислотність шлунка є основною характеристикою змісту рівня кислоти в шлунковому соку. Шлунковий сік, який містить соляну кислоту — невід'ємний елемент травлення. Іноді може відбуватися зміна концентрації соляної кислоти. Найчастіше це буває викликано наявністю інфекції або порушенням правильної роботи шлунка. У подібному випадку ми говоримо про підвищений рівень кислотності.

Підвищена кислотність в шлунку може стати причиною розвитку різних розладів, тому з цією проблемою краще впоратися якомога раніше. Німецькі гастроентерологи назвали 5 ознак того, що у людини є порушення кислотності.

Шлунковий сік складається з соляної кислоти, яка виробляється шлунком. Вона необхідна для знищення шкідливих бактерій і перетравлення їжі, але коли організм виробляє занадто багато шлункового соку, то можуть виникнути певні негативні наслідки для здоров'я.

здуття

Одним з поширених помірних симптомів підвищеної кислотності шлунка є здуття. Хоча цей симптом і вважається помірним, він може доставляти значний дискомфорт для людей, у яких виробляється надмірна кількість шлункового соку.

метеоризм

Надмірне виробництво кислоти в шлунку також викликає надмірне виробництва технічних газів, що скупчуються в цьому органі і виділяються назовні за допомогою відрижки і метеоризму.

печія

Ще один поширений симптом підвищеної кислотності шлунка це печія. Ви можете страждати від печії одночасно з іншими симптомами на зразок метеоризму.

Виразка шлунку

При нормальних умовах вміст шлункового соку захищає оболонку шлунка. Однак при надмірному виробництві цього соку оболонка може постраждати, що і призведе до виникнення виразки.

кислотний рефлюкс

Даний симптом виникає в той момент, коли вміст шлунка переміщається назад вгору по травній системі в стравохід. Чим більше шлункового соку і їжі знаходиться в шлунку, тим більша ймовірність виникнення кислотного рефлюксу.

Фото: з вільних джерел



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!