Головна Новини Здоров'я наше тіло Головну причину ожиріння, назвали фахівці
commentss НОВИНИ Всі новини

Головну причину ожиріння, назвали фахівці

Збій в роботі нейросекреторну клітин гіпоталамуса - першопричина зайвої ваги

29 вересня 2017, 12:17
Поділіться публікацією:
Головну причину ожиріння, назвали фахівці

Вчені з Бразилії наблизилися до розуміння причини ожиріння. Першопричиною зайвої ваги, говорять вони, є збій в роботі нейросекреторних клітин гіпоталамуса.

Про те, що неправильна робота нейросекреторних клітин гіпоталамуса може провокувати ожиріння, було відомо, взагалі, давно.

Однак є ще одна фундаментальна причина ожиріння — це зміна складу кишкового мікробіому. До останнього часу вчені не знали, що саме провокує ожиріння — кишкові бактерії або клітини гіпоталамуса.

Виявилося, що "винен" все-таки гіпоталамус. Зміни в клітинах цього відділу головного мозку, як показали експерименти на лабораторних гризунах, фіксуються раніше, ніж у схильних до ожиріння тварин спостерігаються порушення в складі кишкових бактерій.

"Найголовніша причина ожиріння, як нам вдалося встановити — це масова загибель клітин мозку, які відповідають за відчуття насичення. Решта причин виникають вже потім — в тому числі та зміна кишкової мікрофлори, в результаті якого людина починає отримувати більше калорій зі звичайних продуктів харчування ", — розповідає провідний автор дослідження, співробітник Університету Кампінас, професор Лісіо Веллозо.

Фото: з відкритих джерел



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!