Головна Новини Здоров'я Медики назвали оптимальну тривалість сну
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики назвали оптимальну тривалість сну

Відомі невтішні наслідки надлишку сну

24 червня 2019, 13:50
Поділіться публікацією:
Медики назвали оптимальну тривалість сну

Вчені з Університетського коледжу Лондона провели дослідження і виявили, що надлишок сну призводить до погіршення пам'яті і швидкості реакції.

В експерименті взяли участь понад 400 тис. добровольців. Усі учасники проходили тест на зорову пам'ять. Ті, хто спав більше 9 годин на добу, зробили більше помилок: плюс 9% неправильних відповідей за кожну додаткову годину сну. При цьому в учасників, які спали менше 7 годин на добу, на кожну недоспану годину довелося по 5% неправильних відповідей. Про це повідомляє видання "Evening Standart".

"Надлишок сну так само, як і його недостаток, негативно впливають на когнітивні функції мозку. Наше дослідження дає цьому нові докази", — зазначив керівник проекту Альберт Генрі з Інституту серцево-судинних досліджень Університетського коледжу Лондона.

Зазначається, що оптимальною тривалістю сну вчені вважають 7-9 годин. "В цілому, наше дослідження підкреслює важливість тривалості сну для когнітивної функції. Це говорить про те, що поліпшення якості сну може бути корисним для когнітивного здоров'я", — підкреслила учасниця дослідження Вікторія Гарфілд.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що американські вчені назвали незвичайну причину зайвої ваги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!