Головна Новини Здоров'я Стали відомі самі шкідливі продукти харчування
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі самі шкідливі продукти харчування

Щоденне вживання газованої води може скоротити тривалість життя

25 червня 2019, 12:20
Поділіться публікацією:
Стали відомі самі шкідливі продукти харчування

Згідно даними досліджень, краще виключити ряд продуктів з свого щоденного раціону. Про це повідомляє MedikForum".

Солодкі газовані напої. Тілька одна склянка коли в день удвічі підвищує ризик передчасної смерті від ішемічної хвороби. За словами вчених, щоденне вживання солодкої газованої води може вкоротити людині тривалість життя на 4,5 року.

Продукти з трансжирами. Їх регулярне споживання асоціюється з підвищеним ризиком виникнення серцевих захворювань, інсульту і діабету 2 типу — недуга, що впливають на якість і тривалість життя. Лідером за вмістом трансжирів є фастфуд і маргарин.

Алкоголь. Наявні дані свідчать, що вживання всього однієї порції алкоголю в тиждень може скоротити тривалість життя на півроку.

Перероблене м'ясо. Ковбасні вироби, шинка і бекон визнані ВООЗ канцерогенами. В організації зазначають, що регулярне вживання цих продуктів збільшує ймовірність ранньої смерті від наслідків хвороб серця на 72%, від раку — на 11%.

Безглютенові продукти. Немає потреби відмовлятися від продуктів з глютеном при відсутності целіакії — непереносимості цієї речовини. Така відмова веде до дефіциту складних вуглеводів і клітковини в раціоні, що може скоротити тривалість життя на чотири роки.

Штучні підсолоджувачі. Вживання продуктів, що їх містять, та напоїв сприяє розвитку ожиріння, діабету і хвороб серця, здатних зробити ваше життя коротше.

Соління. Надлишок натрію, джерелом якого є солоні продукти, а також їжа готового і напівготового виробництва, пов'язані з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, інсульту й раку шлунка.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що медики назвали продукт – ліки від чоловічого безпліддя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!