Головна Новини Здоров'я Стало відомо, скільки пластика з'їдають люди щотижня
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки пластика з'їдають люди щотижня

Основні джерела мікропластика – питна вода, морепродукти, пиво і сіль

25 червня 2019, 17:05
Поділіться публікацією:
Стало відомо, скільки пластика з'їдають люди щотижня

Щотижня кожен з нас з'їдає в середньому стільки пластику, скільки йде на виробництво однієї банківської карти (тобто, близько 5 грамів). Про це повідомляє "WWF".

Зазначається, основні джерела мікропластика — питна вода, морепродукти, пиво і сіль. Доброю новиною, називають відсутність доказів того, що мікропластик нам шкодить. Дослідження морських тварин показали, що поглинений пластик скорочує тривалість їхнього життя і зменшує здатність розмноження.

Мікропластик — це крихітні частинки пластику. Саме вони найбільше забруднюють навколишнє середовище. Часто в декоративних та економічних цілях його додають до косметики або засобів гігієни. Утворюється з пластикового сміття — одноразовий посуд, пакети, прилади.

Наукових проектів, що оцінюють вплив мікропластика на здоров'я людей — мало. Вважають, що вдихання таких частинок може порушити роботу легенів, підвищувати ризик ожиріння і раку, шкодити розвитку дітей.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що американські вчені створили наноматеріал, здатний розчиняти плівки з мікробів, які сприяють формування нальоту і зубного каменю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!