Головна Новини Здоров'я МОЗ рекомендує включити в щоденний раціон шовковицю і черешню
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ рекомендує включити в щоденний раціон шовковицю і черешню

Українцям розповіли, як максимально налагодити роботу організму за рахунок сезону ягід

25 червня 2019, 18:30
Поділіться публікацією:
МОЗ рекомендує включити в щоденний раціон шовковицю і черешню

Міністерство охорони здоров'я рекомендує українцям в літній період більше "налягати" на ягоди, а особливо шовковицю і черешню.

Про це пише прес-служба МОЗ.

"Шовковиця нормалізує ліпідний профіль крові і зменшує ймовірність атеросклерозу. Ягода багата розчинної та нерозчинної клітковини і менш калорійна, ніж яблучний сік або молоко. Якщо ви їсте щось солодке — подбайте про споживання клітковини. Так рівень цукру не буде стрімко зростати, а кишкові бактерії будуть щасливі і віддячать синтезом вітаміну В1. Вони потрібні для здоров'я судин і захисту молекул від пошкодження вільними радикалами", — зазначено в повідомленні міністерства.

Також в публікації Моз зазначається, що шовковиця може покращувати рівень цукру натще, захищає нейрони від ішемічного стресу і навіть має певну протипухлинну дію. Крім того, у шовковиці багато заліза і калію і вітамінів С, К та О. Ягоди шовковиці можна сушити, як родзинки, або заморожувати.

"Щоб відчути результат, слід 6 тижнів щодня їсти по 45 грамів шовковиці", — йдеться у публікації.

Відзначають у відомстві і користь інших ягід, які, згідно з дослідженнями, мають для організму лікарськими властивостями.

"Вишня і черешня запобігають деформації кісткової тканини у дітей з ожирінням, і ці кісточкові радять їсти всім дітям. Антоціани вишень — пігменти, роблять її червоною — пригнічують ферменти циклооксигенази. Так само, як ацетилсаліцилова кислота. Тобто вишні мають протизапальну дію і можуть зменшувати больовий синдром. Ці з'єднання активують знайому вам автофагии у разі жирового переродження печінки, не пов'язаного з алкоголізмом", — пишуть у МОЗ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!